4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Gaziantep'te eğitim yatırımları

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Demir, Gaziantep'te 37 milyon YTL’lik yatırımla toplam 702 derslikli 32 ilköğretim okulunun açılacağını bildirdi.


İl Özel İdaresi Encümen Salonu'nda Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman ve Bayındırlık Müdürü Ahmet Akyol ile birlikte basın toplantısı düzenleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Demir, eğitimde yapılan çalışmaları değerlendirdi. Demir, Gaziantep'in çözüm bekleyen en önemli problemlerinin başında eğitimin geldiğini belirterek, "Bunun sebebi, Gaziantep'in hızlı nüfus artışına karşılık, eğitim altyapısına yapılan yatırımların yetersiz kalmış olmasıdır.Sanayideki başarısı ile 'Marka Kent' ünvanını alan Gaziantep'in eğitimdeki başarısızlığı gündeme oturmuştur. İl Özel İdaresi olarak, bu sorunu ortadan kaldırmak için 2005 yılından bu yana eğitim yatırımlarına ağırlık verdik" dedi.


2007-2008 eğitim öğretim yılında toplam 702 dersliği kapsayan 32 ilköğretim okulunun hizmete açılacağını kaydeden Demir, "Bu 32 ilköğretim okulunun 22'si kenar semtlerde 70 kişilik sınıfların olduğu bölgelerde faaliyete geçecek. Bu bölgelerde kazanılan derslik sayıları, derslik başına düşen öğrenci sayısının azalmasına, dolayısıyla eğitimdeki kalitenin artmasına önemli katkı sağlayacaktır. Sorunlarına çözüm bulunamayan 6 okul hariç 70 kişilik sınıflarda eğitim veren okul kalmayacaktır. 2008 yılında Gaziantep'te hiç kimse 70 kişilik sınıf tabirini kullanamayacaktır" diye konuştu.


Demir, 6 okulun da 2008 eğitim yılı sonuna kadar sorunlarının çözüleceğini, amaçlarının Gaziantep'te 30 kişilik sınıflarda eğitim verilmesi olduğunu dile getirdi.


Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman da hiç bir konunun eğitimden daha önemli olmadığına dikkati çekti. Şişman, "Eğitim konusu Gaziantep gündemine oturdu, konuşulur ve sahiplenilir oldu. Amaç; iyiye, güzele ve doğruya ulaşmaktır. Bu konuda gelecek adına ümitliyiz" şeklinde konuştu.


Bayındırlık ve İskan Müdürü Ahmet Akyol ise eğitim konusundaki inşaatların zamanında bitirilmesi için çok yoğun bir çaba gösterdiklerini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2007 Cuma 12:09:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?