6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gaziantep'te El Kaide operasyonu

Gaziantep'te terör örgütü El Kaide'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan 25 kişi, geniş güvenlik önlemleri altında Emniyet Müdürlüğü'den alınarak adliyeye götürüldü.

24 Ocak tarihinde saat 01.30'da 22 noktaya eş zamanlı olarak yapılan operasyon ve Karşıyaka Mahallesi'nde yaklaşık 13 saat süren çatışmanın ardından polis, olayla ilgisi olduğu iddiasıyla 25 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan 25 kişi Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Daire Başkanlığı'ndan gelen uzman kişilerce yapılan sorgulamalarının ardından bugün adliyeye çıkarıldı.

Zanlıların getirilişi sırasında çevik kuvvet polisleri geniş güvenlik önlemi alarak yolu araç ve yaya trafiğine kapattı. Emniyet Müdürlüğü garajına gelen Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne ait 3 otobüsle adliyeye götürülen zanlılar, adliye binası arkasındaki merkez polis noktasına getirildi. Şahıslar kapıya kadar çekilen otobüslerden hızlı bir şekilde indirilerek içeriye alındı. Bu sırada basın mensupları da olay yerine yaklaştırılmadı. Çekim yapmaları engellenen basın mensupları ile güvenlik güçleri
arasında tartışmalar yaşandı.

Hızlı bir şekilde adliyeye sokulan zanlıların cumhuriyet savcısına ifade vermeleri bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2008 Pazartesi 11:44:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?