5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Gaziantep'te fıstık festivali coşkusu

Gaziantep'te ilki düzenlenen 1. Uluslararası Altın Fıstık Kültür ve Sanat Festivali törenle başladı. 

Demokrasi Meydanı'nda Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Fatma Şahin ve Ahmet Uzer ile Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Aslan, GTO Meclis Başkanı Zeki Yağcı, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Nejat Koçer, GSO Meclis Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, Türkiye'nin Halep Başkonsolosu Ali Kemal Aydın, Kuveyt Belediyelerden Sorumlu Bakan Abdurrahman Al-Humaidan, Suriye'nin Halep Belediye Başkanı Maan Chibli, Almanya'nın Duisburg Belediye Başkanı Doris Janicki, Belarus'tan gelen belediye yetkilileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, festivalin açılış konuşmasında, festivalin Gaziantep'in tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtımına katkı sağlayacağını belirtti. Kamçı, antepfıstığının Gaziantep ile özdeşleşmiş bir ürün olduğunu kaydederek, ''Gaziantep, bugüne kadar ulusal ve uluslararası boyutlarda sanayisi, ticareti, ihracatı ve ekonomik alanda yarattığı katma değeri ve zengin mutfağıyla tanındı. İstiyoruz ki kentimiz, bu özelliklerinin yanı sıra ismiyle özdeşleşen fıstığıyla da anılsın ve tanınsın'' dedi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise Gaziantep'te ilk kez böyle bir festival düzenlendiğini ifade ederek, ''Bu geç kalmış bir buluşma oldu. Festivalle, Gaziantep'in yemek kültürünü, fıstığını, baklavasını ve tarihi eserleriyle kültürel değerlerini tanıtmayı amaçlıyoruz. Festival kapsamındaki etkinlikleri çok geniş bir katılım bekliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' diye konuştu.
Güzelbey, 3 gün sürecek festival süresince 15 ayrı bölgeden yeni alınan 35 otobüsün vatandaşları ücretsiz olarak taşıyacağını ifade etti. 

Konuşmaların ardından festival meşalesi yakıldı, Hürriyet, Karagöz ve Gaziler caddeleri ile Atatürk Bulvarı'nda kortej yürüyüşü yapıldı. 
İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2006 Cuma 14:37:20
Güncelleme :15 Eylül 2006 Cuma 14:41:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?