6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gaziantep'te Flamenko rüzgarı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) AB Bilgi Bürosu tarafından Gaziantep Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen Flamenko Gecesi sanatseverlerden büyük ilgi gördü.


Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Flamenko Gecesi’nde İspanyol ve Türk Flamenko grupları bir araya getirilerek, Gaziantepliler Akdeniz kültürünün bir parçası olan “Flamenko Müzik ve Dans”ı ile buluşturuldu. Gecede ödüllü İspanyol Dansçı David Perez ve grubu ile Türkiye’de Flamenko’ya gönül vermiş Mavi Siyah Flamenko Topluluğu ve dansçı Melis Cangüler, Gazianteplilere Flamenko müziği ve dansının güzel örneklerini sundu. Gösteriyi 600 kadar sanatsever izlerken, gösteri bitiminde grup ayakta alkışlanarak sahneden uğurlandı.
GTO AB Bilgi Bürosu’ndan yapılan açıklamada, 2008 Avrupa Kültürler arası Diyalog Yılı kapsamında düzenlenen gecenin amacının kültürler arası iletişim ve etkileşimi arttırmak olduğu belirtildi. Koordinatörlüğünü Gaziantep Ticaret Odası’nın yürüttüğü Avrupa Birliği Bilgi Büroları ağı içerisinde bulunan illerde gösterilerini sunan grup; Kayseri, Samsun, Denizli ve Van’dan sonra beşinci ve son il olarak Gaziantep’te yaptıkları gösteri ile Türkiye turnesini tamamladı.

..
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 12:16:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?