6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gaziantep'te Hıdırellez coşkusu

Baharın müjdecisi ve dileklerin kabul edildiği gün olarak bilinen Hıdırellez dolayısıyla Gaziantep'te Kavaklık Mesire Alanı'nı dolduran binlerce vatandaş, dileklerini yazdıkları kağıtları Alleben Deresi'ne attı.

Hıdırellez sebebiyle binlerce vatandaş sabahın erken saatlerinden itibaren Kavaklık Mesire Alanı'na akın etti. Evde hazırladıkları yiyecekleri yanlarına alan Gaziantepliler mesire alanındaki Alleben Deresi'ne yazdıkları dilekleri attı. Atılan binlerce dilek kağıdı ile Alleben Deresi adeta kağıt deryasına döndü. Kirada oturan vatandaşlar ev sahibi olmayı dilerken, genç kızlar da hayallerindeki erkekle evlenmeyi diledi. Derenin üst kısımlarından suya bırakılan dilek kağıtlarını alt kısımlarda toplayarak, suya düşme pahasına okuyan çocuklar ise ilginç dileklerin gün yüzüne çıkmasını sağladı. Çocukların dereden topladığı dileklerin yazıldığı kağıtlarda çok ilginç istekler vardı.

Dereye atılan kağıtlarda en fazla iş, ev ve evlilik dilenirken, bazıları ise eski de araba sahibi olma dileğinde bulundu. Kavaklık Mesire alanını dolduran binlerce Gaziantepli, dilek kağıtlarını suya attıktan sonra piknik yaptı. Vatandaşların bazıları evlerinden getirdikleri yemekleri yerken, bazıları da köfte yoğurdu. Bu arada Büyükşehir Belediyesi tarafından Hıdırellez nedeniyle düzenlenen programda, vatandaşlar halaylar çekerek stres attılar.

.
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008 Salı 16:31:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?