6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gaziantep'te ilk halı fuarı

Türkiye'nin makine halısı ihracatının yüzde 90'ını gerçekleştiren ve dünya çapında büyük üretici firmaların bulunduğu Gaziantep'te, bu yıl ilk kez "Halı, Mobilya, Ev Tekstili ve Dayanıklı Tüketim Malları Fuarı" düzenlenecek. 

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından Ortadoğu Fuar Merkezi'nde 9-12 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek fuara, Türkiye'nin her tarafında faaliyet gösteren firmalar katılacak. GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, "Halı üretiminde önemli bir merkez konumunda olan Gaziantep'i halının başkenti haline getireceğiz" dedi. 

Aslan, bölgenin en büyük ve en modern makine halısı üretim tesislerine sahip olan Gaziantep'te 3 binin üzerinde halı tezgâhında yılda yaklaşık 180 milyon metrekare halı üretimi ile Türkiye'nin makine halısı ihracatının yüzde 90'ının gerçekleştirildiğine dikkati çekti. Aslan, "Halıcılık sektöründeki üretim ve ihracat artışı, kentimizde bulunan diğer sektörleri de olumlu yönde etkilemektedir" dedi. GTO Başkanı Aslan, halı üretiminde önemli bir merkez konumunda olan Gaziantep'i halının "başkenti" haline getirme düşüncesinde olduklarını ifade ederek, şunları söyledi: "Gaziantep Ticaret Odası olarak, bu yıl ilk defa düzenleyeceğimiz bu fuar ile Gaziantep'i sektörün önemli buluşma noktalarından biri haline getirmeyi ve tüketicilere alternatif seçim olanakları sunmayı hedefliyoruz. Fuarda sektörlerinde söz sahibi olan kuruluşları ve iş adamlarını bir araya getireceğiz."

AA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 15:43:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?