6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gaziantep'te jandarma operasyonu

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince bir hafta içerisinde yapılan operasyonlarda; 102 yabancı uyruklu şahıs yakalandı, 2.5 kilo esrar ve çok sayıda kaçak eşya ile tarihi eser ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Nizip ilçesi TEM otoyolu Turnalı köyü mevkiinde Ş.S. yönetimindeki bir kamyonda yapılan kontrollerde; 6 Afganistan, 6 Bangladeş ve 90 Pakistan uyruklu olmak üzere toplam 102 yabancı uyruklu şahıs yakalandı. Organizatörlük yaptığı iddia edilen Ş.S. sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilirken, yabancı uyruklu şahıslar sınır dışı edilmek üzere İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim edildi.

Araban ilçesi Ziyaret köyü mevkiinde yapılan yol kontrol ve uygulaması esnasında "dur" ihtarına uymayarak kaçan bir otomobilin takip edilerek yakalanması sonrasında yapılan aramada, 2.5 kilo esrar ve 2 tabanca ele geçirildi.

Yakalanan M.Y., M.Y. ve M.Ç. isimli şahıslar, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konuldu.

Şehitkamil ilçesi Beylerbeyi köyü mevkiinde yapılan 3 ayrı operasyon kapsamında V.T., A.G., K.Ş. ve S.A.A. isimli şahısların kullandığı 3 ayrı araçta yapılan aramalarda; şahıslara ait 1 adet heykel, bin 64 adet sikke, 28 adet muhtelif tarihi eser, 2 adet tabanca, 6 adet kaçak cep telefonu ele geçirildi. Şahıslar sevk edildikleri adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Nizip, Karkamış ve Şahinbey ilçelerinde icra edilen yol kontrol ve aramalarında ise çeşitli markalarda toplam bin 960 paket sigara, 241 kilo kaçak çay, 33 kilo şeker ele geçirildi.

Olaylarla ilgili olarak yakalanan İ.K., M.T ve F.A. isimli şahıslar sevk edildikleri adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 19:56:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?