6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gaziantep'te kaçak operasyonu

Gaziantep'te jandarma tarafından 12 bin 500 paket kaçak sigara ve 780 litre kaçak motorin ele geçirilirken, 16 kaçak göçmen de yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerinde yapılan çalışmalarda 25 gram kubar esrar maddesiyle yakalanan R.K. ve N.D. gözaltına alındı. Şüpheliler, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İslahiye ilçesi Yolbaşı köyü Mezarlık mevkiinde, Suriye uyruklu M.M.'ye ait 12 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi. Kaçak sigaralara el konulurken, M.M. sınır dışı edildi.

Şehitkamil ve Nizip ilçelerinde yapılan çalışmalarda ise, 780 litre faturasız ve menşei belirsiz motorin ele geçirildi. Olayla ilgili olarak B.Ç., M.E., M.A., M.Ö., M.C., B.A., M.Y. isimli şahıslar gözaltına alındı. Zanlılar, sevk edildikleri adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Araban ilçesi Sarıkaya köyü Sarıkaya höyüğünde yapılan kontrolde de, M.Ş. isimli şahıs tarla sürme aparatı takılı traktörle kaçak olarak tarihi eser ararken yakalandı. M.Ş., çıkarıldığı adli makamlarca serbest bırakıldı.

Nurdağı ilçesine 7 kilometre mesafede de, M.Z.K yönetimindeki yolcu otobüsünün takibi sonucunda 1'i bayan 11 Somali, 4 Ruanda ve 1 Filistin uyruklu toplam 16 kaçak göçmen yakalandı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 19:09:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?