6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gaziantep'te kadınlar günü etkinlikleri

Gaziantep merkez ilçe Şahinbey Belediyesi bünyesinde hizmet veren Dumlupınar Mahalle Evi kursiyerleri düzenledikleri çeşitli gösterilerle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Dumlupınar Mahalle Evi'nde düzenlenen programa Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Lebriz Keçeci Güzelbey ve kursiyerlerin yakınları ve semt sakinleri katıldı. Ayşe Polat adlı kuaförlük kursu öğrencisinin kendi çabaları ile 3 aylık yapmış olduğu yağlı boya ve karakalem resim sergisi ve Dumlupınar İlköğretim Okulu işbirliği ile açılan güzel sanatlar lisesi hazırlık sınıfı öğrencilerinin yapmış oldukları resim sergisi açılışını Lebriz Keçeci Güzelbey yaptı.

"Kadının toplum içindeki yeri hiç kuşkusuz o toplumun medeniyet seviyesinin en büyük göstergesidir" diyen Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, "Biz, kadınlarımızın ekonomik ve sosyal hayata daha aktif olarak katılmalarını istiyor ve onların daha etkin roller almalarını istiyoruz. Gelecek kuşakların daha iyi yetişmesi, kadınlarımızın yeterli eğitim ve sosyal imkanlara sahip olmasına bağlıdır. Belediye olarak bu konuda çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Gerek mahalle evlerimizde gerek sosyal tesislerimizde kadınlara yönelik bir dizi hizmet sunuyor ve kurslar veriyoruz” dedi.

Düzenlenen programda anne çocuk eğitim işbirliğiyle yetişkinler için açılan okuma yazma kursunun da sona ermesiyle mezun olan 17 öğrencide belgelerini alırken,
bilgisayar öğrencilerinin hazırladığı folklor gösterisi, bayan kuaförlüğünün efe adlı oyunu ve mefruşat kursu öğrencilerinin skeçleri de büyük beğeniyle izlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2008 Cuma 10:54:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?