6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gaziantep'te karla mücadele

Gaziantep'te aralıklarla devam eden kar yağışı sebebiyle Şehitkamil ilçesine bağlı Başpınar mevkiinde bulunan Safaşehir konutlarının yolu ulaşıma kapandı.


Şehitkamil Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Adnan Ergün, yaptığı açıklamada, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı'nın talimatlarıyla 24 saat hazır bulunan Hızır servis ekiplerinin, kapanan yollar ve kent merkezinde bulunan ana arterler başta olmak üzere ara sokaklar ve kaldırımlarda kar temizleme çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Tuzlama çalışmalarına da devam ettiklerini kaydeden Ergün, "8 iş makinesi, 6 tuzlama aracı ve 100 personelle karla mücadele çalışmalarımız devam ediyor" dedi.


Safaşehir'de yaşayan vatandaşlar karla mücadele eden ekiplere hazırladıkları tatlılardan ikram ederken, belediye ekiplerinin yaptığı çalışmalardan memnuniyet duyduklarını dile getirdiler.


Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı ise yaptığı açıklamada, geçen yıl kış ayı boyunca aralıksız bir hizmet verdiklerini belirterek, "Son yıllarda iklim şartlarında değişkenlik görünen ilimizde, geçtiğimiz yılki deneyimle yeni tedbirler alındı. Malumunuz geçtiğimiz yıl hiç beklenmedik bir anda gelen kar hayatı felç etmişti. Bu yıl ise bu olasılıkları göz önünde bulundurarak ekiplerimizi hazır tutuyoruz. Vatandaşlarımız bu yıl kış mevsimini çok sorunsuz yaşacaklar. Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz ekiplerimize çalışmalarda yardımcı olmalarıdır” dedi.


Özkarslı, Hızır acil servsinin karla mücadele ve tuzlama konusunda titiz bir çalışma gösterdiğini, vatandaşların 444 27 02 nolu telefona şikayetlerini iletebileceklerini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2008 Pazar 18:00:55
Güncelleme :17 Şubat 2008 Pazar 18:02:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?