6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gaziantep'te Köln tanıtımı

Gaziantep'te, yatırım bölgesi olarak Almanya'nın Köln kenti tanıtıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Köln kenti fahri elçisi ve TD-IHK Yönetim Kurulu Üyesi Hayati Önel, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, Gaziantep Sanayi Odası Genel Sekreteri Kürşat Göncü, Köln Belediyesi Ekonomi Bölümü Encümeni Dr. Nobert Walter Borjans, Türk Alman İşverenler Derneği KRV Başkanı Derman Kanal, Köln Ticaret ve Sanayi Odası Uluslar arası İlişkilerden Sorumlu Genel Sekreter Victor Vogt, Sparkasse Köln Bonn Bankası Uluslar arası İlişkilerden Sorumlu Müdür Michael Nibl, Luther Rechtsanwaltsgesellschaft mbH Mali Müşaviri Dr. Frank Seidel katıldı.

Toplantıda Köln kenti ile ilgili bilgi veren Köln Belediyesi Ekonomi Bölümü Encümeni Dr. Nobert Walter Borjans, "Köln, kenti, İstanbul ile kardeş şehir ancak biz tüm Türkiye ile ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz" dedi.

Köln kentinin Almanya'nın 4. büyük şehri olduğunu belirten Walter Borjans, “1 milyon nüfusa sahip bir kent ve Köln kentinde yaşayan her 10 kişiden biri Türk. Bu nedenle Türk ve Alman ortak tarihinin yansımaları kentin çeşitli semtlerinde görülmektedir. Tabii Almanya ile Türkiye'nin geçmişten gelen bir tarihi yakınlığı da vardır. Gaziantep Almanya'nın Duisburg kenti ile kardeş şehir, Köln ise İstanbul'la kardeş şehir ancak ilişkilerimizi sadece kardeş şehirlerimizle değil tüm Türkiye ile geliştirmek istiyoruz. Bu ilişkilerin gelişmesinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in de önemli katkıları var" şeklinde konuştu.

Gaziantep'i Avrupalı bir şehir olarak değerlendiren Walter Borjans, "Bu sabah erken saatte kalktım ve parkta joking yaptım. Gaziantep'in güzelliği, yeşilliği ve hareketliliği beni çok etkiledi. Almanya'da Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girip girmemesi tartışılıyor. Daha önce Türkiye'nin batı illerini ziyaret etmiştim ama Türkiye'nin doğu ili olarak Gaziantep zaten Avrupalı bir şehir" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise, "Bugün şehrimizi ziyaret eden Alman konuklarımızı ağırlıyoruz. Onlar bize Köln kentini tanıtmak üzere geldi. Biz de Gaziantep hakkında bilgiler veriyoruz. Dost iki şehir olarak nasıl daha fazla işbirliği yapabiliriz diye görüşüyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 15:34:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?