5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Gaziantep'te kültür-sanat

İstanbul Devlet Tiyatrosu, "Yaşasın Barış" adlı çocuk oyununu Gaziantep'te sahneleyecek.

Hasan Erkek'in yazdığı, Levent Niş'in yönettiği oyunda, çocukların barışla büyümesinin önemi masalsı bir dille anlatılıyor.

Oyunda, Kerim Yağcı, Oğuz Utku Güneş, Ezgi Kepti, Nezihe Özcan, Tufan Öztürk, Aygün Tevfik Hiçyılmaz, Arda Öztürk, Aytuğ Civan, Doğan Şirin, Hasret Susur, Nurten Öner, Duygu Paracıkoğlu, Pınar Bekaroğlu, Tuğba Begde ve Murat Okay rol alıyor.

Oyun, Gaziantep Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde bugün izlenebilecek.

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu, "Çöplük" adlı oyunu seyirciyle buluşturacak.

Turgay Nar'ın yazdığı, Konya Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Alpay Ulusoy'un yönettiği, Esenay Kılıç, Harun Türköz ve Sertel Uğur'un rol aldığı oyunda, toplum dışına itilmiş iki kardeş ve işlediği suç nedeniyle kaçmak zorunda kalan bir yakınlarının yaşam içinde dış etmenlerin de etkisiyle yok oluş öyküsü anlatılıyor.

Dekor ve kostüm tasarımı Hakan Dündar'a, ışığı Mehmet Yaşayan'a ait oyun, bugün ve yarın Orhan Asena Sahnesi'nde tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.

İtalya'nın en önemli sanatçılarından Domingo Notaro'nun "Rüyaların Eşiği İşaretler" sergisi, Diyarbakırlı sanatseverle buluşmaya devam ediyor.

Sergide, Notaro'nun 37 çalışması yer alıyor.

Notaro'nun Anadolu Medeniyetleri Müzesinden ilham alarak çalıştığı tablolarının yer aldığı sergi, 14 Ocaka kadar açık kalacak.
A.A
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2006 Perşembe 12:52:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?