6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gaziantep'te kuyumcu soygunu

Gaziantep'te, işyerlerinin güvenlik sistemlerini taş atarak kontrol eden hırsızlar, ilk denemelerinde alarm sisteminin sağlam olduğunu gördükleri kuyumcuyu bırakıp gözlerine kestirdikleri başka bir kuyumcu dükkanını soydu.

Olay, gece saat 02:00 sıralarında Sanlı Hacı Ökkeş Caddesi üzerinde bulunan bir kuyumcu dükkanında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, cadde üzerindeki kuyumcuların kepenklerine taş atarak alarm sistemlerinin çalışıp çalışmadığını kontrol eden hırsızlar, ilk girişimlerini bir kuyumcuda denedi. Dükkanın kepenklerine taş atan hırsızlar, alarm sisteminin yanıp sönmeye başlaması üzerine oradan uzaklaşıp, yolun karşı tarafında bulunan Tuğra Kuyumculuk'a yöneldi. Aralarında sadece 30 metrelik mesafenin olduğu Tuğra Kuyumculuk'a gelen hırsızlar, dükkanın güvenlik sisteminin kablolarını keserek rahat bir şekilde içeri girdi. Kuyumcuda bulunan altın ve paraları çalan hırsızlar, gecenin karanlığında kayıplara karıştı. Hırsızlık olayı ise Tuğra Kuyumculuk'un sahibi Adem Bozkurt'un sabah saatlerinde dükkanını açmak için gelmesiyle anlaşıldı.

Polis ekiplerinin güvenlik şeridine aldığı dükkanda Olay Yeri İnceleme Ekipleri hırsızların tespit edilebilmesi için kapı kilidi ve dükkanda bulunan bütün eşyalarda parmak izi aradı. Yaklaşık 1 kio 750 gram altın ile bin 500 YTL parasının çalındığını söyleyen kuyumcunun sahibi Adem Bozkurt, "Dükkanda 2 kilo altın ve bin 500 YTL param vardı. Hırsızlar 1 kilo 750 gram altını çalmışlar. Çekmecede bulunan 250 gram altını görmemişler. Dükkanımın soyulduğunu sabahleyin işyerimi açmak için geldiğimde fark ettim'' dedi.

Hırsızların ilk girişimlerinde taş atarak kaçtıkları Güvenal Kuyumculuk'un güvenlik kamerası ise hırsızların attıkları taşları kaydetti. Güvenlik sisteminin cep telefonlarına her hangi bir ikazda bulunmadığını ancak taş attıktan sonra alarm sisteminin yanıp sönmeye başlaması üzerine hırsızların kaçmış olabileceklerini belirten Güvenal Kuyumculuk'un sahibi Cuma Demir, "Hırsızlar ilk olarak bizim dükkanımıza uğramışlar. Güvenlik kamerası kayıtlarına baktığımızda gece saat 02.00 sıralarında 3 tane şüpheli şahıs buradan geçiyor. Ondan hemen sonra 2 tane taş atılıyor. Daha sonra alarm sisteminin harekete geçtiğini görüyoruz. Ancak alarm içeriden sinyal almadığı için bizim cep telefonlarımızı aramıyor. Sadece alarm dışarıdan çalıyor. Zannediyorum bizim alarmı denedikten sonra hırsızlar diğer dükkana gittikler. Biz güvelik tedbirimizi iyi aldığımız için soyulmaktan kurtulduk. Bildiğimiz kadarıyla soyulan dükkanın kamera sistemi yokmuş telefon ve güvenlik kablolarını kesmişler'' diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2008 Cumartesi 14:33:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?