6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gaziantep'te 'Markalaşma' toplantısı

Gaziantep'te Kentsel Ölçekte Markalaşma Toplantısı gerçekleştirildi.


Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Ali Ağbal, Türkiye Turizm Stratejisi Koordinatörü Gürsel Gündoğdu, Projeler Genel Koordinatörü Tülin Okumuş, Proper İletişim A.Ş Müdürü Pelin Bengisu ve Gaziantep İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Demir konuşmacı olarak katıldı. Toplantıya ayrıca MHP Gaziantep milletvekili Hasan Özdemir, Gaziantep Vali Vekili İbrahim Yurdakul, Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can ile turizm sektör temsilcileri katıldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Ali Ağbal,

"Biz bakanlık olarak talebe göre deniz, kum ve güneş turizminde çok yol aldık. Kültür turizmine hız vermeliyiz. Bizim ülkemiz kültür turizminin yapılabileceği nadir ülkelerden bir tanesi. Bu konuda üzerimize ne düşüyorsa yapmalıyız. Dünyada diğer ülkeler kültür turizmi açısından tanıtımlarını çok iyi yaptılar. Turizm sektörü nankördür. Bu sektörden pay alan çok ülke var. Özellikle Akdeniz ülkeleri bizim rakiplerimizdir. Son dönemde Trabzon'da yaşanan cinayet, kuş gribi vakaları, terör, ülkemiz aleyhine çok kötü kullanılmıştır” dedi.

Körfez krizi öncesi Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde çok iyi yatırımlar yapıldığını kaydeden Ağbal, “Terör yüzünden yatırımlar durdu tesisler atıl kaldı. Gaziantep tarih açısından çok önemli bir şehir. GAP Projesi ile önemi iyice artmıştır. 15 marka kentimizde kültür turizmi başlamıştır. Gaziantep’te tesis ve konaklama yerlerinin sayısı çok yetersiz. Gaziantep'teki yatak sayısı hızlı bir şekilde artırılmalıdır. Turizm sektöründe bugüne kadar yapılanlar bizlere tecrübe kazandırmıştır. Bundan sonra yapacaklarımız daha reel, daha ekonomik ve daha isabetli olacaktır. Gaziantep'in üzerine düşeni yapacağına inanıyorum. Gaziantepliler yalnız her şeyi devletten beklememeli, turizm geliştikçe buradaki her sektör kendi payını alacaktır. Biz turizmin gelişmesi için yasal ve yönetsel üzerimize düşen sorumlulukları yerine getiriyoruz" diye konuştu.

Gaziantep İl Özel İdaresi Sekreteri Abdulkadir Demir de Gaziantep'te turizm anlamında yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi Demir, "Kalenin mastır planını yaptık, kalenin restorasyonu 1 yıl içinde bitecek, Rumkale tamamlandı, restorasyon çalışmaları başladı, Karkamış mayınlardan temizlenecek, yakında ihalesini yapacağız. Zeugma antik kenti cam ile kapatılıp ziyaretçilere açılacak. Yesemek ve Tilmen Höyük’te çalışmalarımız sürüyor" dedi.


Toplantıda Gaziantep Vali Vekili İbrahim Yurdakul ile Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can da kısa birer konuşma yaptılar.
Ayrıca seçilen 15 marka kente gelişmede öncelik tanınacağı ve devlet tarafından destek verileceği bildirildi.

..
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 15:04:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?