6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gaziantep'te Mevlana defilesi

Gaziantep Büyükşehir Yardım Gönüllüleri Derneği yararına "Mevlana" konulu defile düzenlendi.

Tuğcan Otel'de düzenlenen programa, Vali Süleyman Kamçı ve eşi Ayşe Kamçı, AK Parti Gaziantep milletvekili Özlem Müftüoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve eşi Büyükşehir Yardım Gönüllüleri Derneği Başkanı Derya Güzelbey, Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile davetliler katıldı.

Programda bir konuşma yapan Büyükşehir Yardım Gönüllüleri Derneği Başkanı Derya Güzelbey, geleneksel hale getirdikleri Anneler Günü etkinliğinin üçüncüsünü düzenlediklerini ve bu vesileyle bütün annelerin Anneler Gününü bir kez daha kutladığını belirtti. Güzelbey, yardımlar sırasında gördüklerinden etkilenmemenin mümkün olmadığını kaydederek, şunları söyledi:

"Bunları sözlerle ifade etmek gerçekten çok zor. Bu sahnelerin yaşanmadığı daha güzel yarınlara varabilmek için el ele vermemiz ve üstümüze düşen sorumlulukları yerine getirmemiz gerektiği inancındayım. Bu inançtan yola çıkarak, bizler Büyükşehir Yardım Gönüllüleri Derneği olarak hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarıyla bugüne kadar binlerce ihtiyaç sahibi vatandaşımızın derdine derman olmaya çalıştık, bundan sonrada olmaya devam edeceğiz."

Konuşmaların ardından Ankara Olgunlaşma Enstitüsü öğrencilerinin mankenlik yaptığı defilede, Tasavvuf müziği eşliğinde "Mevlana" giysileri sergilendi.

Defilenin ardından Türk Sanat Müziği sanatçısı Müşerref Akay da bir konser verdi. Akay'ın konserine basın mensupları alınmadı.

.
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2008 Cumartesi 13:11:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?