6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gaziantep'te polis günün kutlamaları

Türk Polis Teşkilatı'nın 163. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Gaziantep'te düzenlenen törenlerde renkli görüntüler yaşandı.

Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törenler, Vali Süleyman Kamçı'nın tören birliğini selamlaması ile başladı. Buradaki törene Vali Süleyman Kamçı başta olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Önder Büdeyri, Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, ilgili kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Emniyet personelleri ile öğrenciler katıldı. Törende, Atatürk büstüne çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende bir konuşma yapan Vali Süleyman Kamçı, Türk Polis Teşkilatı'nın 163. kuruluş yıldönümü kutlamalarıyla, onurun ve şerefin hep birlikte yaşandığını belirtti.

Kamçı, "Polisimiz, her zaman toplum düzeninin, huzur ve güvenin koruyucusu olmuştur. Yeri geldiğinde bu uğurda canını vermekten çekinmemiştir. Gücünü Anayasa'dan alan polisimiz, kanunlar ölçüsünde görevini yapmaya devam edecektir" dedi.

Emniyet Müdürü Ali Yılmaz da suç ve suçlularla mücadelede sağladığı başarıların uluslararası alanda tescil edilen bir kurumda çalışmaktan gurur duyduğunu kaydetti.

Yılmaz, "Personelimiz, çağın gerektiğini teknolojik yenilikleri takip ederek, sürekli kendini yenileyerek delilden sanığa giderek olayların faillerini yakalamaktadır. Suç ve suçlularla mücadelede kapımız sonuna kadar herkese açıktır. Tüm sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz, onların fikirlerinden yararlanmak için onlarla sürekli görüşüyoruz. Halka hizmet Hakk'a hizmet anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Süleyman Kamçı tarafından verildi. Törende daha sonra bir süre önce bir operasyonda şehit düşen Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli Ahmet Çondul anısına düzenlenen halı saha futbol turnuvasında dereceye giren takımlara kupaları verildi. Turnuvada birinci olan Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün kupasını İlçe Emniyet Müdürü Erkan Demircan'a Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Önder Büdeyri verirken, ikinci olan Asayiş Şube Müdürlüğü'nün kupasını Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, Asayiş Şube Müdürü Mustafa Çavuş'a verdi. Turnuvanın üçüncüsü olan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün kupasını ise Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Çevik Kuvvet Şube Müdürü Fevzi Bilgiç'e vererek, dereceye giren tüm takımları tebrik etti.

Demokrasi Meydanı'ndaki kutlamalar, resmi geçit töreni ile sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2008 Perşembe 15:37:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasmin27 IP: 88.240.214.xxx Tarih : 14.04.2008 00:44:08

HUZURUMUZU VE GÜVENLİĞİMİZİ SAĞLAYAN TÜRK POLİSİNE MİNNETTARIZ.HAKKINIZI ÖDEYEMEYİZ.SEVGİLİ BABACIMIN VE TÜRK POLİS TEŞKİLATININ ; 163.KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLAR BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİM.SAYGILARIMI SUNARIM..