6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gaziantep'te sağlık skandalı

Gaziantep'te acil serviste elektrik kesilince müdahalesi geciken hastanın hayatını kaybettiği öne sürüldü.

Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ne ambulansla getirilen kalp 60 yaşlarındaki kalp hastası Ali Şenyer'e kalp masajı yapıldığı sırada acil servisin elektriği kesildi.

İddiaya göre bir anda karanlığa gömülen acil serviste jeneratörler de devreye girmeyince hastanın müdahalesi tam olarak yapılamadı. Beklenmedik durum karşısında şaşıran hasta yakınları ise gözyaşlarına boğuldu.

Bu sırada hastaneye incelemelerde bulunmak üzere gelen AK Parti Gaziantep milletvekillerinden Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu, Özlem Müftüoğlu ile Sağlık Müdürü Yusuf Ziya Yıldırım, acil servisin dakikalarca karanlığa gömülmesine şaşırarak tanık oldu. Vekiller ve Sağlık Müdürü, hastane hakkında kendilerine bilgi veren Başhekim Muhittin Aksoy'a yaşanan elektrik kesintisini sordu. Milletvekili Mehmet Erdoğan ise orada bulunan basın mensuplarını da içeri alarak olayı aydınlatmaya çalıştı. Erdoğan, Başhekim'e elektrik kesintisinden dolayı acil servisteki hastaya kalp masajı yapılamadığı yönündeki iddiayı sordu. Başhekim Muhittin Aksoy ise elektrik kesildikten hemen sonra jeneratörlerin devreye girdiğini ve yoğun bakımlarda ayrıca alınan tedbirler nedeniyle böyle durumlarda hiçbir aksaklığın yaşanmadığını savundu.

Yaklaşık 6 dakika süren elektrik kesintisinin ardından jeneratörlerin devreye girmesi ile yarım saat boyunca kalp masajı yapılan Ali Şenyer, hayata döndürülemedi. Ali Şenyer'in ölüm haberiyle sarsılan yakınları hastane önünde sinir krizleri geçirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 12:37:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?