6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gaziantep'te satranç turnuvası heyecanı

Gaziantep'te düzenlenen Dünya Gençler Satranç Turnuvası'na katılacak sporcuları kente geldi.


Dünya Satranç Federasyonu (FİDE) tarafından organize edilen ve Şehitkamil Belediyesi'nin sponsorluğunda yapılacak olan Dünya Gençler Satranç Turnuvası'na katılacak olan sporcular kente gelmeye başladı. Gelen kafileler arasında bulunan FİDE onursal Başkanı Florencio Campomanes, Türkiye'de ikinci kez düzenlenen turnuvanın gençlere hitap ettiğini belirterek, "Birbirinden yetenekli gençlerimiz burada yapılacak olan turnuvada yarışacaklar. Turnuvanın burada yapılmasının nedeni ise Türkiye bu gibi organizasyonları çok iyi yapmaktadır. Güvendiğimiz için FİDE olarak turnuvanın Türkiye'de yapılamasına karar verdik. Şu ana kadar her şey çok güzel. Tüm yetkililere teşekkür ediyorum" diye konuştu.


Campomanes, turnuvaya bir birinden ünlü isimlerin katıldığını da hatırlatarak, "Salonda yaptığım incelemelerde her şey standartların üzerinde. Turnuvaya katılan sporcularımız burada çok güzel bir ortamda müsabakalara girecek. Çekişmeli geçecek olan turnuvada tüm sporculara başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.
Campomanes, Türkiye'de satranç sevgisinin ve becerisinin hızla geliştiğini ifade ederek, "Türkiye'deki satrança olan ilgili her geçen yıl gözle görülür bir biçimde büyümektedir. 20 yıl önce bu kadar iyi durumda olamayan satranç yöneticilerin özverileri ile gelişmekte olduğuna inanıyorum. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.


60 ülkeden 195 sporcunun katılacağı turnuva yarın Şehitkamil Belediyesi Atatürk Spor Salonu'nda start alacak.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2008 Cumartesi 18:27:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?