5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Gaziantep'te savaş gibi soba faciası

Gaziantep'te gece etkili olan lodos nedeniyle sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 2 kardeş hayatını kaybederken, 107 kişi ise tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Serinevler Mahallesi'nde sobalarını yaktıktan sonra uykuya dalan anne ve 2 çocuğu, sızan karborbonmonoksit gazından zehirlendi.

Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tekstil fabrikasında işçi olarak çalışan baba Vedat Çelik, mesai bitiminde evine dönünce eşi Elif Çelik (28), çocukları Mikail Çelik (5) ve Merve Çelik'i (8) baygın halde buldu. Ailesinin sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiğini anlayan baba, ambulans çağırarak eşini ve çocuklarını Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ne getirdi. Mikail Çelik ile kardeşi Merve Çelik, yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İlk müdahalesi yapılan ve yoğun bakıma kaldırılan anne Elif Çelik'in de hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Çocuklarının ölüm haberini alan baba Vedat Çelik hastanede gözyaşlarına boğuldu. Çocuklarının tabutunu gören baba baygınlık geçirdi. Yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilen baba daha sonra uzaklaştırıldı. Çocukların cenazeleri ailelerine teslim edilirken, iki kardeşin Yeşilkent Mezarlığı'nda toprağa verileceği öğrenildi.

Öte yandan kent merkezine bağlı kenar semtlerde gece sobalarını yaktıktan sonra uykuya dalan ve sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 45 çocuk Çocuk Hastanesi'nde, 62 kişi de Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Zehirlenen vatandaşlardan bazıları tedavilerinin ardından taburcu edilirken bazıları da gözlem altında tutuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2008 Salı 18:32:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ersin idris celik IP: 88.249.60.xxx Tarih : 21.02.2008 14:19:48

allah yardımcısı olsun...allah kalanlara sağlık versin