6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gaziantep'te suça geçit yok

Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, suç ve suçlularla mücadelelerinin artarak devam ettiğini belirterek, "Hiç bir şekilde kanunsuzluğa izin vermiyoruz, hiç bir zaman da vermeyeceğiz" dedi.

Yılmaz, Emniyet Müdür Yardımcıları ve şube müdürleri ile birlikte 2008 yılının ilk 3 ayını değerlendirdiği basın toplantısında, yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

2008 yılının ilk 3 ayında geçen yılın aynı dönemine göre suç ve suçlular açısından bir azalma yaşandığını kaydeden Yılmaz, "Aynı dönemde asayiş olaylarında yüzde 14, terör olaylarında ise yüzde 8 azalma meydana gelirken, kaçakçılık olaylarında ise yüzde 29 oranında bir artış yaşandı. 3 aylık dönemde toplam 4 bin 510 olay meydana gelirken, olay sayısı 2007 yılının aynı dönemine göre yüzde 26 oranında düşmüştür. Kişilere karşı işlenen suçlar yüzde 88 oranında aydınlatılmıştır. Yani her olayın yüzde 7'si aydınlatıldı" dedi.

2008 yılının ilk 3 ayında çok sayıda operasyon düzenlendiğini ve operasyonların başarılı şekilde bitirildiğini ifade eden Yılmaz, "Yaptığımız uygulamalarda da 202 adet silah, 189 adet de kesici ve delici alet ele geçirildi. Yaya ve motorize ekiplerle alan taraması yapıyoruz. Sürekli suç işleyenler ve sabıkalılar sürekli takip ediliyor. Teknolojik gelişmeler takip edilerek, delilden sanığa gidiyoruz. Ancak suç sadece polisiye tedbirlerle önlenemez, tüm kurum, kuruluş ve medyanın da desteğine ihtiyaç duyuyoruz. Hiç bir şekilde kanunsuzluğa izin vermiyoruz, hiç bir zaman da vermeyeceğiz" diye konuştu.

Yılmaz, Toplum Destekli Polislik projesi kapsamında çalışmaları sürdürdüklerini dile getirerek, şunları söyledi: "Toplum Destekli Polislik projesi ile örnek bir polis modeli oluşturmayı, hizmetlere toplumsal katılımı sağlamayı amaçlamaktayız. Bu konuda 14 gönüllü personelimizi pilot bölgelere gönderiyoruz. Bu arkadaşlarımız halkla iç içe onların sorunları ile ilgileniyor. Bize göre en büyük güç halkın kendisidir. Halkın güvenini kazanmamış hiç bir hizmetin başarılı olamayacağını düşünüyoruz. Bizim tek amacımız, halkımızın güvenini kazanmaktır. Biz de mükemmel değiliz, bazı sıkıntılarımız var. Suçu doğuran ortamı, suçe teşvik eden ortamı ortadan kaldırmak gerekiyor. Gaziantep çok büyük bir il ve 18 ili de etkisi altında bulunduruyor. Bu sebeple demokratik açılımlar zaafiyet olarak algılanmamalı. Toplumsal olaylarda çok duyarlı davranıyoruz. Ateşe benzinle gitmenin bir anlamı yok. Olaylar sakinleştikten sonra suça karışanları tespit edip gerekli işlemleri yapıyoruz. Kararlılığımız sözde değil, icraatlarımızla bunu gösteriyoruz."

İlk 3 aylık dönemde terör örgütlerine yönelik çok başarılı operasyonlar gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Yılmaz, "En önemli operasyonumuzu da El Kaide terör örgütüne yönelik olarak gerçekleştirdik. Bu operasyonda 4 örgüt mensubu ölü ele geçirilirken, bir arkadaşımızı da şehit verdik. Operasyonda örgütün tüm arşivleri ele geçirilerek örgüt çökertildi. Ayrıca terör örgütü PKK'ya ve diğer sol örgütlere yönelik de bir çok başarılı operasyon yaptık. Operasyonlarda 84 kişi yakalanırken, bunlardan 45'i tutuklanarak cezaevine gönderildi" şeklinde konuştu.

Yılmaz, Gaziantep'te MOBESE sisteminin kurulması için çalışmaların aralıksız olarak devam ettiğini vurgulayarak, "Fidanlık Mahallesi'nde 4 katlı yapılan binanın inşaatı devam ediyor. Bu bina tamamen yerel imkanlarla yapılıyor. Arkadaşlarımızın kendi katkıları ve sivil toplum kuruluşlarının yaptıkları bağışlarla binayı tamamlayacağız. Proje çalışmaları tamamlandı, ihale aşamasına gelindi. Önümüzdeki günlerde İl Özel İdaresi tarafından MOBESE sistemi için ihale yapılacak. Biz teknik çalışmayı tamamladık, kamera yerleri tespit edildi ve kent haritası dijital ortama geçirildi" dedi.

Çocuk Şube Müdürlüğü çalışmalarını çok önemsediklerini ve bu konuda herkesten destek beklediklerini ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti: "Çocuk Şube Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmalarda kentimizde sokakta çalışan 712 çocuk tespit edildi. Bu çocukların 125'i ise madde bağımlısı. Madde bağımlısı 125 çocuğun 111'i ailesi ile yaşarken, 14'ü ise sokakta yaşıyor. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa sosyal projeler üretiyoruz. Bu çocukları sokaktan ve madde bağımlılığından kurtarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İşimiz olmamasına rağmen bir çok sosyal proje hazırlıyoruz. Yardıma muhtaç ailelerin çocuklarından oluşan Çim Hokeyi takımı oluşturduk. Bu takım Türkiye şampiyonu oldu ve Slovenya'da Türkiye'yi temsil ediyor. Çocuklarımızı suçtan uzak tutmak için çalışmalarımız devam edecek."

Yılmaz, trafik konusunda hiç kimseye tolerans göstermediklerini, yasalara uymayan sürücülerin her kim olursa olsun cezalandırıldığını kaydederek, "Kendi ekibimize, personelimize dahi ceza yazıyoruz. Bu konuda sıfır toleransla çalışıyoruz. Onun için kimse bizden bu konuda bir şey beklemesin" dedi.

Yılmaz, basın toplantısının ardından toplantıya katılan basın mensupları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 15:25:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALİ CENGİZ IP: 88.227.135.xxx Tarih : 9.04.2008 14:57:56

Sayın Emniyet Müdürümüz Başarılı Kendisini ve ekibini tebrik ediyorum.Başarılar dilerim.