6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gazikent 27 Operasyonu: 9 gözaltı

'Gazikent 27' adlı operasyonla İran, Türkiye, Rusya, Ukrayna hattı üzerinden Avrupa'ya uyuşturucu sevkıyatı yaptığı öne sürülen bir şebekenin Türkiye ayağı çökertildi.

Edinilen bilgiye göre, Azerbeycan ve Ukrayna'da bir süre önce uyuşturucu tacirlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen 212 kilo eroin maddesi ile ilgili şebekenin bir kolunun da Gaziantep'te olduğu ihbarını alan Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, harekete geçti.

7 ay süren takibin ardından uluslararası uyuşturucu ticareti yaptığı öne sürülen şahısların Gaziantep'ten İran'a TIR ile mal taşıdığı ve uyuşturucu maddeleri burada mazot depolarına yapılan gizli bölmelere yerleştirerek Karadeniz hattı üzerinden Rusya ve Ukrayna'ya götürdükleri tespit edildi. Ukrayna ve Rusya'da el değiştiren uyuşturucu maddelerin buradan da Avrupa ülkelerine gönderildiği anlaşıldı.

'Gazikent 27' kod adı ile düzenlenen operasyonda Gaziantep'ten 5, İstanbul'dan 2, Hatay'dan 1 ve Kilis'ten 1 kişi gözaltına alındı. Mehmet K., Recep K., Orhan A., Abdulrezak K., Muhtar D., Celal Y., Mehmet C., Abdurrahman A. ve Kemal B., Emniyet Müdürlüğü'nde ifadelerinin alınmasının ardından adli makamlara sevk edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 17:40:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?