6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gazikent Üniversitesi'nin temeli atıldı

Gaziantep'in ilk özel üniversitesi olan Gazikent Üniversitesi'nin temeli, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in katılımı ile gerçekleştirilen törenle atıldı.

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden işadamı Hasan Kalyoncu tarafından yaptırılan Gazikent Üniversitesi'nin açılışına, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in yanı sıra, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, milletvekilleri Fatma Şahin, Mahmut Durdu, Özlem Müftüoğlu, Mehmet Sarı, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, milli eğitim mensupları ve Hasan Kalyoncu'nun eşi, çocukları ve yakınları katıldı.

Törende bir konuşma yapan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, 40 yıllık dostu olan Hasan Kalyoncu'yu kaybetmenin acısını yüreğinde hissettiğini ve konuşma yapmakta zorlandığını ifade ederek, "Bu gün burada konuşma yapmak gerçekten zor. Söyleyecek sözüm çok ama konuşacak mecalim yok. Siyasi hayatım boyunca hiç böyle çaresiz ve mecalsiz kalmadım. Hasan Kalyoncu bir gönül dostuydu. Bir vakıf adamdı. Kendisi için değil ülkesi için, gelecek tasavvuru olan bir adamdı. Bu gün temelini attığımız bu eser, rahmetli Hasan Kalyoncu'nun öncülüğünde, bu ülkeye, bu bölgeye sevdalısı olan insanların eseri olacak. Biz de bu işin bir tarafından tutacağız" dedi.

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ise, Türkiye'de ve dünyada kısa dönemde bir kötümserlik havası olduğunu belirterek, "Nasıl ki iyimserlik bulaşıcıysa, kötümserlik de bulaşıcıdır ama Türkiye bu dönemi de atlatacaktır. Zaten bu türden projeler, Türkiye'nin temellerinin ne kadar sağlam olduğunun en güzel göstergesidir. Türkiye'de her anlamda, ciddi bir değişim ve dönüşüm var. Özel sektör üniversitelerinin bu kadar yaygın bir şekilde, vakıflar vasıtasıyla inşa ediliyor olması ve küresel ölçekte kaliteli bir eğitim veriyor olmaları, bizim için son derece önemli. Bu proje bizim projemiz. Buna sonuna kadar sahip çıkacağız. Türkiye bu krizden güçlü bir şekilde çıkacaktır. Biz özellikle bu dönemde hem reel sektörümüze, hem de bankalarımıza çok büyük bir destek veriyoruz. Çünkü ikisi birbirinin ayrılmaz bir parçasıdır. Gerek ihracata destek anlamında, Eximbank'ın kredilerinin arttırılması yönünde attığımız ve atacağımız adımlar, gerekse bankaların rahatlatılması için kendilerine verdiğimiz ekstra imkanlar, ve gerekse girişimcilik ruhunun yüksek olduğu Anadolu'nun her yöresinde atılan bu adımlar sayesinde, Türkiye bu krizi bir fırsata dönüştürecektir. İnsan kalitemiz daha da yükselecektir, rekabet gücümüz daha da yükselecektir ve Türkiye çok çok daha iyi bir konuma gelecektir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Gaziantep'in ilk özel üniversitesi olan Gazikent Üniversitesi'nin temeli atıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 19:04:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?