6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gazilik ünvanının 87. yıldönümü

Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, 11 ay süreyle verilen çetin mücadele ve sergilenen örnek savunmayla kazanılan zaferin 87. yıldönümünü kutlamanın büyük onur ve coşkusu içerisinde olduklarını bildirdi.

Can, Gaziantep'e Gazi'lik ünvanı verilişinin 87. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, Gaziantepliler'in, kurtuluş yıllarında, işgal kuvvetlerinin üstün silah gücüne ve her türlü imkansızlıklara rağmen, hiçbir yerden yardım ve destek almadan büyük bir kararlılık, irade ve dayanma gücüyle sergiledikleri tarihe mal olmuş örnek savunmayla Şahinbeylerin, Karayılanların ve daha nice adsız kahramanların öncülüğünde mücadele ederek, 6 bin 317 şehit verme pahasına Antep'i düşman işgalinden kurtardıklarını belirtti. Can, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bu nedenle TBMM tarafından 8 Şubat 1921 tarih ve 93 sayılı kanunla Antep 'Gazi'lik unvanı ile taçlandırılmıştır. Gazi şehrimizin Gazi adaşı Mustafa Kemal Atatürk'te, Gazianteplilerin bu kahramanlıklarını; 'Türküm diyen her şehir, her kasaba ve en küçük Türk köyü Gazianteplileri kahramanlık timsali olarak alabilirler' sözüyle veciz bir şekilde ifade etmiştir. Bizler de bu ülkenin bağımsızlığı için milli beraberliğimize, milli tarihimize ve milli servetimize sahip çıkarak torunlarımıza bu büyük Türk devletini bağımsız olarak devredebilmeliyiz."

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2008 Perşembe 11:07:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?