6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GAZÜ 2 ödül daha aldı

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı yeni başarılara imza atmaya devam ediyor.

23 - 26 Nisan 2008 tarihleri arasında, Fethiye-Muğla'da düzenlenen Türkiye Psikiyatri Derneği 12. Yıllık Toplantısı'nda Salih Selek ve Mahmut Bulut, Ali Rıza Ocak, Aysun Kalenderoğlu, Haluk A. Savaş, “Erişkin dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu hastalarında oksidatif metabolizmanın rolü” isimli çalışmayla Poster Ödülü üçüncülüğünü aldı. 26 - 29 Eylül 2008 tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen Uluslararası 11. Doğu-Batı Psikiyatrileri Arasında Köprü Kongresi'nde, Mehmet Yumru ve arkadaşları Haluk A. Savaş, Aysun Kalenderoğlu, Mahmut Bulut, Hakim Çelik ve Özcan Erel, “Bipolar Bozukluğun Alt Tiplerinde Oxidatif Dengesizlik: Karşılaştırmalı Bir Çalışma” isimli çalışmayla Poster Ödülü birinciliğini aldı.

Çalışmalarla son yıllarda psikiyatri camiasında dikkatle takip edilen ve önemi giderek artan Erişkin Dikkat Eksikliği - Hiperaktivite Bozukluğu (E-DEHB) ve Bipolar Bozukluk'un biyolojik temellerini anlamaya yönelik yeni bir adım atılmış oldu. Çalışmalarda Bipolar Bozukluk, E-DEHB hastalarından ve sağlıklı gönüllülerden alınan kan örneklerinde oksidan ve antioksidan düzeylerine bakıldı. Her iki hastalıkta da oksidanların kan düzeyleri sağlıklı gönüllülerden daha yüksekti. Bu da daha önce yine aynı klinikte yapılan ve uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış olan diğer çalışmaların sonuçlarını doğrular nitelikteydi. Bu hastalarda oksidatif dengenin bozulduğuna işaret etmekteydi.

2008 yılında daha önce aldıkları bir başka ödülle birlikte (5. Ulusal Anksiyete Kongresi'nde) üçüncü ödülünü de alan Gaziantep Üniversitesi Psikiyatri Anaba Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Haluk Savaş, Gaziantep Üniversitesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı'nın son 3 yıl içerisinde her yıl için Türkiye'de en fazla araştırması yayınlanan psikiyatri kliniği olduğunu, bunun kendilerini mutlu ettiğini ve çalışma azimlerini artırdığını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 17:44:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?