4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

GAZÜ bin 570 mezun verdi

Gaziantep Üniversitesi'nde (GAZÜ) bin 570 öğrenci mezuniyet coşkusu yaşadı.


GAZÜ'de 2006-2007 eğitim öğretim yılının sora ermesi sebebiyle mezuniyet töreni yapıldı. Ön lisans, lisans ve lisansüstü olmak üzere toplam bin 570 mezunun diploma aldığı törene, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Rektör Prof. Dr. Erhan Ekinci, Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıboğlu, Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, İşadamı Abdülkadir Konukoğlu, davetliler ve öğrenci velileri katıldı.


GAZÜ Rektörü Prof:Dr. Erhan Ekinci, üniversitelerin görevinin bilim adamı ve ülkenin gereksinim duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmek olduğunu söyledi. Ekinci, "Ayrıca kalkınmaya katkıda bulunmak, kültürel birikimi yarınlara aktarmak ve ülke sorunlarının çözümüne yardımcı olmak da üniversitelerin görevleri arasındadır. Yüce ulusumuzun ve tüm insanlığın refahı için gerekli olan kaliteli eğitim, araştırma-geliştirme faaliyetleri, toplumu şeffaklıkla bilgilendirme ve onu bir bilgi toplumu haline getirmek için verilecek uğraşlar Gaziantep Üniversitesi olarak daima bizlerin en kutsal görevi olacaktır" şeklinde konuştu.


Konuşmasında GAZÜ'ye bağlı hastanede yaşanan hemşire sıkıntısına da değinen Rektör Prof.Dr. Ekinci, Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde çalışan yardımcı sağlık personeline uygulanan performans kriterlerinin üniversite hastanelerinde uygulanmamasının sağlık hizmetlerini olumsuz etkilediğini ifade etti. Ekinci şunları söyledi; "Bu durumda, sağlık hizmetleri, tüm personelin üstün özverilerine ve çağdaş araç-gereç donanımına rağmen gerektiği şekilde yapılamayacak, yani kapasite yüzde 30 azalacak, hastaneye başvuran her üç hastadan birine gerekli gerektiği şekilde ilgi gösterilemeyecektir. Üniversitenin elinde olmadan ortaya çıkan bu olumsuzluğu gidermek amacıyla 26 Haziran 2007 tarihinde acilen toplanan hastane genel kurulumuz tarafından yardımcı sağlık personelimize, Sağlık Bakanlığı'nın kendi personeli için uyguladığı ücrete yakın bir ödeme yapılması gerektiği, bu amaçla yardımcı personelimizin ücreti ile Sağlık Bakanlığı'nın sağlık kuruluşlarındaki personeline ödediği ücret arasındaki farkın, hastanemizin tüm öğretim üyelerince kendi ceplerinden sağlanan para ile karşılanması şeklinde bir karar alandı. Bu durumda, yardımcı sağlık personelinin diğer kurumlara geçmesinin önüne geçilebileceği düşünülmektedir''


Yapılan konuşmaların ardından bölümlerini birincilikle bitirenlere çeşitli hediyeler verildi. Tıp öğrencilerinin hipokrat yemini etmesinin ardından tüm öğrencilere diplomaları hocaları tarafından verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2007 Perşembe 11:10:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?