6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GAZÜ rektörüne İsvç'ten ziyaret

İsveç'in Karlstad Belediye Başkanı Lena Windanl ve beraberindeki heyet, Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun'u makamında ziyaret etti.

Ziyarete, Karlstad Belediye ve Şehir Meclisi Başkanı Lena Windanl, Belediye Şehir Konsey Başkanı Birgitta Samuelsson, Belediye Başkan Yardımcıları Bo Hiden ve Magnus Persson, Şehir Konsey Üyesi Pelin Ergin, Vali Yardımcısı Ulf Nyqvist, Vilayet Halkla İlişkiler Müdürü Katarina Lindström, Kültür Müdürü Maths Ahren ve Bölge Koordinasyon Merkez Müdürü Stefan Bergström katıldı.

Karlstad Belediye Başkanı Lena Windanl, üniversitelerinde ağırlıklı olarak eğitim, sağlık, yardımcı sağlık, uzaktan eğitim, biyoloji gibi alanlarda eğitim verildiğini ve Gaziantep Üniversitesi ile gerek öğrenci ve öğretim elamanı değişimi konusunda, gerekse sosyal ve kültürel konularda ortak çalışmalar yapmak istediklerini belirtti.

GAZÜ Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun da, sosyal ve kültürel anlamdaki işbirliğinin yanı sıra karşılıklı öğretim elamanı ve öğrenci değişimine Mühendislik Fakültesi, Tıp, Fen-Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Eğitim Fakülteleri ve tüm birimleriyle hazır olduklarını kaydetti. Rektör Coşkun, uluslararası işbirliğine her zaman açık olduklarını, sosyal-kültürel ve bilimsel işbirliği açısından bu tür olanakları öncelikle değerlendireceklerini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 18:22:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?