3
Mayıs
2024
Cuma
GAZİANTEP

GAZÜ rengarenk

Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Geleneksel Bahar Şenlikleri çeşitli etkinliklerle başladı.
Kampüs’teki Atatürk Anıtı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törenlerde halk oyunları gösterileri sunuldu.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Erhan Ekinci, geleneksel hale getirdikleri bahar şenlikleriyle öğrencileri bir yıllık stresten arındırmayı amaçladıklarını söyledi.

Üniversitelerinin, Türkiye’nin en huzurlu üniversiteleri arasında bulunduğunu kaydeden Prof. Dr. Ekinci, "Öğrencilerimizle, öğretim üyelerimizle ve çalışanlarımızla işbirliği içerisinde üniversitemizi daha da büyütmeyi, kentimize ve ülkemize katkıda bulunacak öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Doğa Sporları Kulübü İzcilik ve Dağcılık Kolu öğrencileri beş katlı bir binanın üzerinden halatlar yardımıyla inerek gösteri yaptı. Yere inişlerinde Türk bayrağı açan öğrenciler, büyük alkış aldı.

15 Mayıs tarihine kadar sürecek şenlikler kapsamında sanatsal ve kültürel birçok etkinlik düzenlenecek, konserler verilecek. Şenliklerin ilk gününde rock grubu Trigram tarafından verilen konserde, öğrenciler gönüllerince eğlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2005 Perşembe 11:38:14
Güncelleme :12 Mayıs 2005 Perşembe 15:27:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?