6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GAZÜ sanat günleri

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen Sanat Günleri kapsamında, Yrd. Doç. Dr. Eyüp Ay tarafından "Mezopotamya Sanatları" konulu konferans verildi.

Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Seminer Salonu'nda, Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Eyüp Ay tarafından verilen "Mezopotamya Sanatları" konulu konferansta, Mezopotamya insanın özellikleri ele alındı. Yrd. Doç. Dr. Ay, o dönemde yaşayan insanların avcılık ve toplayıcılıkla geçindiklerini belirtti. Yrd. Doç. Dr. Ay, dönemin zenginliklerinin Kama'yla ifade edildiğini ve bu coğrafyada şiddetin egemen olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"İnsanlar eskilerden beri iş bölümü yapmayı, yani planlı çalışmayı başarmışlardır. Bu dönemin insanları henüz toprağı işlemeyi, çanak çömlek yapmayı öğrenmeden önce gerekli aletlerini taştan yapmışlardır. Mezopotamya'ya 'Bereketli Hilal' denmesi, evcilleştirilen hayvanların, sebze ve meyvelerin en iyi şekilde burada bulunmasından dolayı bu ismi almıştır."

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 14:13:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?