6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GAZÜ'de beden eğitimi sınavları

Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından, iki aşamada gerçekleştirilecek olan Özel Yetenek Sınavı’nın birinci aşaması gerçekleştirildi.

GAZÜ Atletizm Sahası’nda adayların birbirleriyle kıyasıya mücadele ettiği sınava, 50 bayan 217 erkek olmak üzere toplam 267 adayın başvuruda bulunduğunu belirten Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kürşat Karacabey, özel yetenek sınav sonucunda başarılı olan 20 bayan ve 20 erkeğin seçileceğini söyledi.

Birinci aşama sınavının, puanlama açısından sınavın bir bölümünü oluşturacağını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Karacabey, aynı zamanda ikinci aşama sınavına girecek adayları belirleyeceğini kaydetti. Yrd. Doç. Dr. Karacabey, “Birinci aşama sınavı kızlar için 800 metre, erkekler için 1500 metre veya kızlar 100 metre, erkekler 100 metre koşularından oluşmaktadır. Koşular bir komisyon huzurunda yapılacaktır. Bu koşuların ne kadar zamanda bitirildiği kronometre ve elektronik fotosel ile tespit edilecektir” dedi.

Birinci aşama sınavına girmeyen veya barajı geçemeyen adayların ikinci aşama sınavına giremeyeceğini belirten Yrd. Doç. Dr. Karacabey, ikinci aşama sınavının yedi istasyonlu “Beceri ve Koordinasyon” parkurundan oluşacağını ve adayların zamana karşı yarışacağını söyledi. İkinci aşama sınavının dijital sistemle değerlendirileceğini vurgulayan Karacabey, ikinci aşama sınavının Gaziantep Üniversitesi Spor Salonu’nda gerçekleştirileceğini söyledi. Yrd. Doç. Dr. Karacabey, “Bizler bu sınavı adayın sadece yükseköğretime yerleşeceği bir sınav olarak görmüyoruz. Yaşam boyu spor felsefesini ve spor kültürünü benimsemiş spor misyonerleri yetiştirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 17:58:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?