4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

GAZÜ'de 'beyaz önlük' töreni

Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Tıp Fakültesi'nde kurulduğundan bu yana ilk defa beyaz önlük töreni düzenlendi.

Törende Tıp Fakültesi’nin 1-2-3. sınıflarında okuyan 225 öğrenci beyaz önlüklerini hocalarının elinden giydi.


Tıp Fakültesi'nin Oditoryumu'nda düzenlenen törene GAZÜ Rektörü Erhan Ekinci, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ayşe Balat, doktorların 19'ncu yüzyılda ciddi ve resmi görünmek için siyah giyindiğini belirterek, "Sadece ölümcül hastaların hekime başvurduğu bu dönemde siyah giyen doktorlar hastalara ölüm ve kederin yaklaştığı, durumun ciddi olduğu izlenimini vermiştir. Zamanla hastaneler sadece hastaların öldüğü yer değil, ağrıların dindiği, şifa buldukları yerler olunca doktorlar beyaz önlük giymiş ve tıpta umudun ışığı olmuştur" dedi.


Tıp Fakültesi'nde öğrenci olmanın bir ayrıcalık olduğunu ve büyük sorumluluklar getirdiğini söyleyen Rektör Prof.Dr. Erhan Ekinci, “Bu sorumluluğu yaşadığınız sürece taşıyacaksınız. En çaresiz durumlarda hastalarınızın yanında bulunup onlara umut vereceksiniz. Hiç bir şey yapamıyorsanız bile bir şey yapacağınız hissini vereceksiniz. Belki yeterince paranız ve teçhizatınız olmayacak ama siz onları var gibi davranacaksınız. En önemlisi de sizler gittiğiniz yerlerde Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni temsil edeceksiniz" diye konuştu.


Konuşmaların ardından Rektör Ekinci ve öğretim üyeleri, 1., 2. ve 3'ncü sınıf olmak üzere toplam 225 öğrenciye görev ve sorumluluklarının simgesi olan beyaz önlüklerini giydirerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2007 Çarşamba 16:08:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?