6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GAZÜ'de biyoloji kongresi

Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğrencileri tarafından, biyolojideki yenilikleri takip etmek, biyologları bir araya getirmek amacıyla, “15. ulusal biyoloji öğrenci kongresi” gerçekleştiriliyor.

GAZÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Biyoloji Kongresi’nin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Gaziantep’in sıradan bir kent olmadığını belirterek, farklı şehirlerden kongreye gelen genç, dinamik beyinlerin burada birbirleriyle bilgi alışverişinde bulunacaklarını söyledi. Biyoloji bölümünün 8 yıldır başarılı bir şekilde varlığını sürdürdüğünü belirten Prof. Dr. Coşkun, gelen konuklara Gaziantep’i gezmelerini tavsiye etti. Prof. Dr. Coşkun, “Çeşitli üniversitelerden gelen 300 genç, dinamik beyin burada bilgi alışverişinde bulunacaklar. Bu çok güzel bir platform. Böyle öğrenciye yönelik yapılan faaliyetler yadsınamayacak organizasyonlardır. Biz öğrencileri bölümlerde okutarak mezun eden kurumlar değiliz. Üniversiteler öğrencilerin birbirleri arasında bilgi alışverişini yapabilecekleri ortamlardır. Aynı zamanda sosyokültürel açıdan da bilgi birikimlerinin olmasına zemin hazırlayan bu tür organizasyonlar öğrencilerimiz için çok faydalı olacağına inanıyorum” dedi.

Kongreye 33 üniversiteden 300 öğrencinin katıldığını söyleyen Üniversitemiz Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Canan Can ise, kongrede botanik, zooloji, mikrobiyoloji gibi biyoloji bilim dalları ile ilgili bilgiler verileceğini belirtti.
“Biyologların Güncel Sorunları” konusunu anlatan Türkiye Biyologlar Derneği Genel Başkanı ve Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Alev Haliki Uzatan da, biyologların çağdaş evrensel değerlere sahip, bilime ve gelişmelere açık, doğru bilimsel bilgilerle donanmış kişiler olması gerektiğini söyledi. Ülkemizde biyolojiyi sevmeden ve sevdiremeden, doğru öğretim yöntemleri uygulamadan öğretildiğini vurgulayan Uzatan, Türkiye’de 81 tane biyoloji bölümünün olduğunu ve yılda ortalama 4 bin 300 mezun verildiğini ifade etti. Biyologların işsizlik ve gizli işsizlik gibi pek çok sorunla karşılaştığını belirten Uzatan, fakültelerin biyoloji bölümlerinde biyolog unvanı ile istihdam edilmenin mümkün olmadığını kaydetti. Uzatan, “Bizler biyologlar olarak, örgütsel yapılanmadaki eksikliklerimizi gidererek, akademik programların çağdaş ve güncel ihtiyaçlar doğrultusunda düzenlenmeler yaparak, meslektaşlarımızın teorik donanımları yanı sıra uygulama alanların yönelik eğitim sürecinden geçirerek sorunlarımızı çözüme kavuşturmalıyız” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2008 Çarşamba 23:35:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?