6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GAZÜ'de Cumhuriyet şöleni

Cumhuriyetin kuruluşunun 85. yılı etkinlikleri kapmasında gerçekleştirilen “Cumhuriyet Şöleni” coşkuyla kutlandı.

Şölenin açılış konuşmasını yapan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, büyük Atatürk'ün imparatorluğun küllerinden yeniden doğan bir ülkede, o zamanki çağın çok daha ilerisini görerek bize Cumhuriyeti hediye etmesinin çok büyük bir kazanım olduğunu söyledi. Atatürk'ü şükranla, minnetle ve her zaman rahmetle andıklarını ifade eden Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, yakın tarihi iyi bilmemiz gerektiğini söyledi.

Coşkun, “Yakın tarihimizi kavramamız için okumamız gerekiyor. O günlerin ne denli zor günler olduğunu, yok olmaya yüz tutmuş koca imparatorluğun küllerinden, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunu daha yakından bilmek gerekiyor. Onun için okumak, dinlemek, arşivleri karıştırmak gerekiyor. Tarihimizi öğrendiğimiz zaman bize hediye edilen Cumhuriyetin kıymetini son derece daha iyi kavrayacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmasında öğrencilere seslenen Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, “Gaziantep Üniversitesi'nden ayrıldığınızda özlemini duyduğunuz bir üniversite olacaktır. Bu Üniversitenin mensubu olmaktan büyük gurur duyacaksınız. Birkaç zaman sonra bunu daha ileri noktaya taşıyacağımızdan emin olabilirsiniz. Sizler için bu üniversiteyi çok daha güzel bir noktaya taşıyacağız. Bu konuda kararlıyız, hepiniz bize inanın ve bize destek verin. Siz gençlerin desteği arkamızda olduğu sürece sırtımız yere gelmez ve başarırız” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun'un açılış konuşmasından sonra şölen, Kültür Müdürlüğü Dans Kulübü'nün Latin dans gösterisi ile başladı. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinin step takımı gösterisini, trambolin takımının gösterisi takip etti. Üniversitemiz Kültür Müdürlüğü Halk Oyunları Kulübü öğrencilerinin 'Meses' isimli seyirlik oyunu ve halkoyunları gösterisi büyük ilgiyle izlenirken, müzik kulübü öğrencilerinin Türk Halk Müziği Konseri ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinin Dağcılık takımı gösterileri beğeniyle izlendi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 17:49:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?