6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GAZÜ'de eğitim semineri

Gaziantep Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 23 - 24 Ekim 2008 tarihlerinde Surrey Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Peter Jarvis'in başkanlığında, erken yaşta okulu terk etmenin sebepleri ve tekrar okula dönmenin önündeki engellerin tartışıldığı seminer gerçekleştirildi.

“Back to School” isimli uluslar arası seminere iç değerlendirmeci olarak katılan Gaziantep Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tokay Gedikoğlu, eğitim ile ekonomi arasında çok sıkı bir ilişki olduğunu belirterek, insan sermayesine yapılan yatırımların orta ve uzun vadede üretime ve teknolojik gelişmelere çok önemli katkılar yaptığını ifade etti.

Prof. Gedikoğlu, bir bireyin bir yıl daha fazla öğrenim görmesinin onu yüzde 6.2 nispetinde daha üretken bir insan haline getirdiğini belirterek, bu yüzden de başta yoksulluk olmak üzere ekonomik, sosyal ve kültürel sebepler yüzünden okulu erken yaşta terk etme oranının çok yüksek olduğu ülkemizde başarılı sonuçlar alınmış olan “Haydi Kızlar Okula”, “Tarladan Okula” gibi kampanyalara benzer girişimlerin yeniden başlatılması ve desteklenmesi gerektiğini belirtti.
Dünyanın çok ciddi bir mali kriz yaşadığı günümüzde yaşam boyu eğitime ülkemizde her zamankinden daha çok önem vermek zorunda olduğumuzu söyleyen, Gedikoğlu, seminerin eğitimde inovasyon sayılacak nitelikte bildiriler ve projeler içerdiğini belirterek, bu tür uluslar arası seminerlerin Gaziantep'te daha sık yapılmasının eğitimde önemli açılımlara yol açacağını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 18:39:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?