3
Mayıs
2024
Cuma
GAZİANTEP

GAZÜ'de hüzün ve sevinç bir arada yaşandı

Gaziantep Üniversitesi’nden (GAZÜ) mezun olan bin 250 öğrenciye, düzenlenen törenle diplomaları verildi. GAZÜ Atletizm Sahası’nda düzenlenen töreni, türbanlı velilerin de izlemesine izin verildi.

Veliler için ayrılan alanda yer bulamayan bazı türbanlı veliler ise, töreni protokolden izledi. Rektör Prof. Dr. Erhan Ekinci, Erzurum Üniversitesi’nde yaşanan türban krizinin tamamen yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını ifade ederek, "Ne bizde ne de diğer üniversitelerde anne babanın veya kardeşlerinin türban takmasında sakınca yoktur. Sadece ve sadece derslerle ilgili merasimlerde ve kapalı alanlarda, öğrencinin türban takması yasaktır, ailesinin değil. Bizim üniversitemizde hiçbir şekilde türban sorunu yoktur" dedi.

Üniversitelerinin kısa sürede büyüyerek Türkiye’nin seçkin üniversiteleri asında yerini aldığını kaydeden Ekinci, "Elde edilen başarıda, öğrencilerin, çalışanların ve tüm üniversite mensuplarının katkısı olmuştur. GAZÜ, herkesin gurur duyacağı, seçkin bir kampus haline gelmiştir. Mezun olan öğrencilerimiz, sizler, ülkemizin geleceğisiniz. Her alanda her zaman çok çalışmalısınız. Hiçbir zaman Atatürk’ün yolundan ayrılmayınız. Sizi karanlıklara çekecek mihraklara asla ve asla izin vermeyiniz. Unutmayınız, her zaman izleyeceğiniz yol Atatürk’ün yolu, elinizde taşıdığınız meşale onun çağdaşlık, insanlık meşalesidir" diye konuştu.

Törende daha sonra Tıp Fakültesi’ni birincilikle bitiren Meryem Özlem Kütük, mezunlar adına bir konuşma yaptıktan sonra yaş kütüğüne plaket çaktı. Tören, mezun olan bin 250 öğrenciye diplomalarının verilmesi ile sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2005 Salı 12:50:14
Güncelleme :29 Haziran 2005 Çarşamba 16:12:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?