6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GAZÜ'de konferans

Gaziantep Üniversitesi’nde (GAZÜ) düzenlenen “17. Mühendislik Dekanları Konseyi Toplantısı” çerçevesinde, ABD Drexel Üniversitesi Biyomedikal Mühendislik Direktörü ve TASSA Başkanı Prof. Dr. Banu Onaral tarafından, “Mühendislikte Özellikle Biyo-medikal Mühendislikte Ürüne Dönüşebilir Araştırma” adlı bir konferans gerçekleştirildi.

GAZÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansta, bilgi, bilim ve teknoloji ekosistemleri konusunda bilgiler veren Prof. Dr. Onaral, çözüm bekleyen pek çok sağlık sorunu olduğunu söyledi. Stratejik kaynak ve alt yapı yatırımları, sürdürülebilir ve yüksek katma değerli ekonomik düzenin sağlanması gerektiğini belirten Onaral, yaratıcılık, yenileşim ve bütünleşme akımının olması gerektiğini ifade etti. Onaral, “Bilgi, bilim ve teknoloji ekosistemlerini; Ar-Ge ile bütünleşmiş yüksek eğitim, Ar-Ge ile merkez kümeleri, teknoparklar, üniversite-sanayi işbirliği ve özendirici fonlar ile yapabiliriz” diye konuştu.

Üniversiteler, kamu sektörü, özel sektör, sivil toplum, alt yapı ve kaynaklar, medya basın ve yayın kuruluşlarının bu ekosistemler için çok önem ifade ettiğini belirten Onaral, rekabet öncesinde mutlaka işbirliği ve güç birliğinin olması gerektiğini kaydetti. Politikaların ve yasal düzenlerin ortaya çıkmasıyla ekosistemlerin ağ oluşturduğunu ifade eden Onaral, ortak çalışma platformlarının her zaman için verim sağlayacağını vurguladı.

Onaral, “Yeni ekonomileri, yeni kuşakları yetiştirmek bizim görevimizdir. Türkiye’nin en büyük eksikliği doktora yapacak olan kişilere ortam hazırlanmamasıdır. Her işte olduğu gibi bizim de misyonumuz topluma yararlı olup, ekonomiyi güçlendirmektir. Amacımız ürünlerin hizmete dönüştürülmesidir. Laboratuarlarda unutulan bazı buluşlar hizmete döndüğü zaman topluma yararlı olacaktır. İmece usulü ile hep birlikte çok güzel ve başarılı çalışmalar yapılabilir” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 18:21:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?