6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GAZÜ'de mezuniyet töreni

Gaziantep Üniversitesi'nde (GÜZÜ) 2007-2008 eğitim-öğretim dönemi mezunu bin 781 öğrenciye, düzenlenen törenle diplomaları verildi.


GAZÜ Atletizm Sahası'nda düzenlenen mezuniyet törenine, Rektör Prof. Dr. Erhan Ekinci, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Erhan Ekinci, Gaziantep Üniversitesi'nden bugün önlisans, lisans ve lisansüstü olmak üzere bin 781 öğrenciyi daha mezun verdiklerini kaydederek, "1987 yılında ODTÜ'den ayrılarak tüzel kişiliğine kavuşan ve bu yıl kuruluşunun 21. yılını kutladığımız üniversitemizden bu güne kadar 25 bine yakın mezun verdik. GAZÜ olarak ilk günden bu yana bölge ekonomisine ve iş dünyasına pek çok katkıda bulunuyoruz. GAZÜ, her alanda dünya standartlarında eğitimiyle çağdaş, araştıran, sorgulayan ve katılımcı bireyler yetiştirmektedir. Unutulmamalıdır ki, üniversiteler, evrensel niteliklerini korudukları,bilimsel özerklik, yönetim özerkliği ve mali özerklik içerisinde üniversite-sanayi işbirliği gerçekleştirdikleri ve toplumla bütünleştikleri sürece çağdaş kimlik kazanabilirler. GAZÜ olarak sanayicimizle birlikte ülkemizin her alanda kalkınması için oluşturulacak her düşünceye, girişime, çabaya destek vermeye hazırız'' şeklinde konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından, fakülte ve yüksek okullarda dereceye giren öğrencilere diploma ve hediyelerini GAZÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Ekinci verdi.
Daha sonra, Tıp Fakültesi mezun öğrencilerince hekimlik andını, Sağlık Yüksekokulu öğrencileri ise hemşirelik andını okudular. Tıp Fakültesi 15. dönem birincisi Kıvılcım Çınkır Mezuniyet Kütüğüne plaket çakmasının ardından, tüm öğrenciler GAZÜ andını okudular ve 5 fakültenin çeşitli bölümlerinden mezun olan bin 781 öğrenci diplomalarını aldı.
Çalınan müzikler eşliğinde gönüllerince eğlenip, dans eden öğrenciler mezuniyetin sevincini yaşadılar. Tören, havai fişek gösterileri ile son buldu.

..
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2008 Cumartesi 16:15:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?