6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GAZÜ'de öğretmenler günü

Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri çerçevesinde, kutlama programı düzenlendi.

Fen-Edebiyat Fakültesi Ömer Asım Aksoy Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan GAZÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tokay Gedikoğlu, bu günün Türk Milli Eğitim camiası ve öğretmenliğe aday olan öğrenciler için çok önemli bir gün olduğunu söyledi. Gedikoğlu, “Çağdaş eğitim; çağdaş toplumun gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatılmış, ülkenin sorunlarına çözüm üretebilecek sistemin adıdır. Çağdaş eğitim yaşamın her alanında uygulanmalı ve demokrasinin gereklerini öğretmelidir. Demokrasiyi yaşamak istiyorsak, onu bir yaşam biçimi haline getirmeliyiz. Yaşı, eğitimi, inancı ne olursa olsun herkesin araştırmaya ve öğrenmeye hakkı vardır. Bizler eğitimci olarak karşımızdaki kişiye kendi görüşlerine karşı olan görüşlere de tahammül etmesi gerektiğini öğretmeliyiz” şeklinde konuştu.

Öğretmenliğe ilk başladığında mesleğini istemeyerek yaptığını belirten İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fikret Atak ise, bu düşüncesinin çok eskide kaldığını, mesleğini çok sevdiğini ve bu meslek aşkıyla 31 yılı geride bıraktığını söyledi. Öğretmenliğin çok kutsal ve değerli bir meslek olduğunu ifade eden Atak, “Sizler geleceğin öğretmenlerisiniz. Öğretmenlik insan yetiştiren, insanlarla karşı karşıya kaldığınız bir meslektir. Üzerinizde çok büyük bir sorumluluk var. Çünkü sizler yarınların güvencesi olan çocukları eğitiyorsunuz. Öğretmenlik hayatınız boyunca sizlere başarılar diliyor, hepinizin ‘Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Eğitim Fakültesi öğrencilerinden Bişeng Özmen tarafından “Öğretmenim” adlı şiir, Halil İbrahim Herek tarafından “Teddy” isimli bir anı okunurken, Türk Musikisi Devlet Konservatuarı öğrencisi Emrah Sürmeli’nin bağlaması eşliğinde Eğitim Fakültesi öğrencisi Ali Karakulak tarafından şiir dinletisi gerçekleştirildi. Eğitim Fakültesi öğrencisi Ayşe Başak Tombalak ise, kopya çekme ile ilgili bir anısını anlattı.

Program sonunda Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından “Öğretmen Marşı” coşkulu bir şekilde söylenirken, öğrenciler İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fikret Atak’a çiçek verdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 19:08:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?