6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GAZÜ'de türban uygulaması

Gaziantep Üniversitesi'nde (GAZÜ) bazı başörtülü öğrencilerin derslere girdiği, bazılarının ise derslere alınmadığı gözlendi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başörtüsünün yüksek öğretimde serbest olmasına yönelik yapılan Anayasa değişikliğini onaylamasının ardından, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) üniversitelerde Anayasa değişikliğinin öngördüğü kararın uygulanacağını bildirdi. Buna rağmen kimi üniversitelerde eski uygulamaya devam edilirken, GAZÜ'de ise bazı öğrencilerin derslere alınmaması dikkat çekti. GAZÜ'de, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde başörtüsü ile derse giren öğrencilerin sınıftan çıkarıldığını söyleyen türbanlı kız öğrenciler, Tarih Bölümü'nde ise öğrencilerin başörtüsü ile derslere girdiğini belirtti.

Öğrenciler, "Bu zamana kadar maneviyatımızı en son planda tutuyorduk. Bugün belki bir umut, derslere alınırız diye bekliyorduk. Başımızı açarak derse giriyoruz ama başımızı açınca beynimizdekiler değişmiyor. Biz, başı açık ve kapalı, hepimiz kardeşiz. Biz başımızı örtüyoruz, beynimizi değil" diye konuştu.

GAZÜ'de, saat 14:00'te toplanacak Üniversite Senatosu'nun yazılı bir açıklama yapması bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 14:39:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?