4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

GAZÜ'den bayıltan sınav

Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na (BESYO) özel yetenek sınavıyla alınacak 40 öğrenci için kampus alanında seçmeler yapıldı. Seçmeler sırasında yapılan koşuda, aşırı sıcağa dayanamayan bazı öğrenciler baygınlık geçirdi. 

GAZÜ Yerleşkesi'nde bulunan spor alanında yapılan seçmelere 65'i bayan, 176'sı erkek olmak üzere toplam 241 öğrenci katıldı. Sabah saatlerinde yapılan 100 metre koşusunun ardından akşam saatlerinde de 800 metre bayanlar ve bin 500 metre erkekler koşusu gerçekleştirildi. Aşırı sıcak hava nedeniyle 1 saat geç başlatılan koşularda, bayanların 800 metreyi 3 dakika 30 saniye, erkeklerin ise bin 500 metreyi 5 dakika 30 saniyenin altında tamamlamaları istendi. Koşular sırasında özellikle bayan öğrencilerin çoğu baygınlık geçirdi. 

Baygınlık geçiren öğrencilere ilk müdahaleyi alanda bekletilen ambulanstaki doktor ve hemşireler yaptı. Koşuyu son saniyede tamamlayarak baygınlık geçiren bir bayan öğrencinin ailesi ise tel örgülerden atlayarak, kızları hakkında bilgi almak istedi. Yere yığılan öğrenci, üniversite görevlileri tarafından müdahale yapılabilecek uygun bir yere taşındı. Doktorun müdahalede bulunduğu öğrenci, bir süre sonra kendine geldi. 

Seçmelerde bugün de sıçrama ve koordinasyon testinin yapılacağı ve başarılı olanların daha sonra ilan edileceği açıklandı.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2006 Perşembe 12:56:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?