6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gelin arabasıyla saldırı dehşeti

Gaziantep'te bir markete gelin arabası süsü verilmiş otomobilden açılan yaylım ateşi ortalığı savaş alanına çevirdi. Saldırı anı, güvenlik kamerasınca saniye saniye kaydedildi.

25 yaşındaki Müslüm ve 27 yaşındaki Ali Taşdoğan kardeşlere ait bir markette meydana geldi. Saat 23.45'de üzerine şerit çekilip, kısmen süslenerek gelin arabası görüntüsü verilmiş, plakaları da kapatılmış bir otomobille olay yerine gelen kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, araçtan inmeden işyerine kurşun yağdırdı. Bu sırada marketin önü ve içinde bulunan aralarında çocukların da bulunduğu kişiler kendilerini yere atarak ve sağa sola kaçarak kurşunlara hedef olmaktan kurtuldu.

İşyeri sahipleri Müslüm ve Ali Taşdoğan, bulundurma ruhsatlı tabanca ve pompalı tüfekleriyle dışarı çıkıp, karşılık verdi. Saldırganlar bunun üzerine hızla olay yerinden kaçtı. Açılan ateş sırasında mermiler meşrubat buzdolabını delerken, kurşunların bir bölümü de dolu meyve sularına isabet etti. Olay yerine gelen polis, çok sayıda mermi çekirdeği ve boş kovan buldu.

Güvenlik kamerası görüntülerini de izleyen polis, saldırganları yakalamak için soruşturmayı sürdürürken, aynı marketin, daha önce de bir kez daha tarandığı, bombalı saldırı yapıldığı belirtildi.

KAN DAVALI HUSUMET İDDİASI

İddiaya göre, markete saldırıyla ilgili olaylar geçen yılın nisan ayında başladı. Haraç çetesine mensup oldukları ileri sürülen bazı kişiler söz konusu işyerine gelerek para istedi. İşyeri sahipleri de bu isteği kabul etmedi. Bunun üzerine çete mensupları markete baskın yaptı. İşyeri sahiplerinden Cuma Taşdoğan, hasımlarından Adem K.’nin elindeki tabancayı alıp ateş ederek, onu öldürdü, Nurettin K. ve Sadık C. de yaralandı. Olayla ilgili yakalanan Müslüm Taşdoğan ve Ali Taşdoğan tutuksuz serbest bırakıldı, Cuma Taşdoğan ise tutuklandı. Adliye çıkışı Ali ve Müslüm Taşdoğan silahlı saldırı sonucu yaralandı.

16 AYDA ÜÇ SALDIRI

Kurşunlanan işyeri sahipleri Ali ve Müslüm Taşdoğan kardeşler, 16 aylık süre içinde işyerlerinin iki kez silahlı, bir kez de bombalı olmak üzere 3 kez saldırıya uğradığını, kendilerine ise adliye çıkışında kurşun yağdırıldığını belirterek devletten koruma istedi. Bulundurma ruhsatlı tabanca ve pompalı tüfeklerinin gölgesinde yaşadıklarını belirten 2 kardeş, “Bize saldıran insanların işyerimize gelen, kadın, çoluk çocuğu hiçe sayarak kurşun yağdırdıkları dikkate alındığında işin tehlikeli boyutu ortaya çıkıyor. Çocuklarımız, eşlerimiz korkuyla yaşıyor. Marketimiz ve bizler her an bu çete mensuplarının tehdidi altındayız. Devletimizin bizi korumasını bekliyoruz. eğer bu yapılmazsa biz kendi kendimizi koruyacağız ki bu da ancak kanla olur” dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2008 Cumartesi 16:08:00
Güncelleme :16 Ağustos 2008 Cumartesi 16:11:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?