6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Genç fotoğrafçı Karabağ Kolombiya'da

Gaziantepli genç fotoğrafçı Tayfun Karabağ, Kolombiya'da Türkiye'yi ve Gaziantep'i tanıtan fotoğraflardan oluşan bir sergi açacak.

Kolombiyalı fotoğraf sanatçısı Andres Hurtada Gorcia'nın ile Kolombiya Türkiye Araştırmaları Merkezi'nin desteği ile hazırlanan ve 50 fotoğraftan oluşan 'Kare kare Türkiye' adlı fotoğraf sergisi, Kolombiya'nın başkenti Bogota'da 24 Nisan'da açılacak.

Türkiye'nin 20 ilinden çeşitli karelerin bulunduğu 50 fotoğraflık sergiyi tamamlamak için birçok şehre seyahat ettiğini belirten Gaziantepli fotoğrafçı Tayfun Karabağ, Kolombiya'da sergi açmasına, geçen yıl temmuz ayında Türkiye'ye çekim yapmak için gelen Kolombiyalı fotoğraf sanatçısı Andres Hurtada Gorcia'nın vesile olduğunu söyledi.

Daha önce Almanya'nın Frankfurt kentinde Gaziantep mimarisini anlatan bir fotoğraf sergisi açan Tayfun Karabağ, Kolombiya'da açacağı sergi için ülke genelinde fotoğraflar çekerken Türkiye'nin güzelliklerini yeniden keşfettiğini ve bu güzellikleri dünya insanlarına da fotoğraflarıyla yansıtmaya, tanıtmaya çalışacağını kaydetti.

Sergi çalışmalarına Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Sun Express firmasının da katkıda bulunduğunu belirten Karabağ, kendisini destekleyen herkese teşekkür etti.

Kolombiya'da Türkiye'yi ve Gaziantep'i en iyi şekilde temsil edeceğini dile getiren fotoğraf sanatçısı Tayfun Karabağ, Kolombiya Devlet Başkanı ve Bogoto Valisi'nin de kendisini makamlarında kabul edeceğini belirterek onlara Gaziantep'ten çeşitli hediyeler götüreceğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 13:56:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?