6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Genç satranççılar Gaziantep'te buluşuyor

Gaziantep merkez ilçe Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, Dünya Gençler Satranç Şampiyonası'nın Gaziantep'te yapılacağını söyledi.


Başkan Özkarslı, Türkiye Satranç Federasyonu Asbaşkanı Tahsin Aktar ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, şampiyona ile ilgili bilgiler verdi. Özkarslı, Dünya Satranç Federasyonu (FİDE) ile Türkiye Satranç Federasyonu tarafından ortaklaşa gerçekleştirilecek olan şampiyonaya Şehitkamil Belediyesi'nin sponsor olduğunu söyledi. Özkarslı, Bu büyük organizasyona, Gaziantep Valiliği ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü de destek olmaktadır. Bu organizasyonla Gaziantep'te bir ilki yaşayacağız. Şampiyonaya 20 yaş altındaki sporcular katılacaklar. 52 ülkeden toplam 160 sporcu başvuruda bulundu. Gaziantep'teki sporcular için müracaatlarımız 1 Ağustos'a kadar devam ediyor. 500 kişiye yakın bir katılım olacak. Katılan ülkeler arasında, ABD, Çin, Güney Afrika, Meksika, Şili, Irak, Afganistan gibi ülkeler bulunuyor. 3 Ağustos'ta başlayacak şampiyonanın ödül töreni 15 Ağustos'ta yapılacak. Bu şampiyona Gaziantep'in tanıtımı için son derece büyük önem taşımaktadır" şeklinde konuştu.
Türkiye Satranç Federasyonu Asbaşkanı Tahsin Aktar ise, "Bu şampiyonanın Gaziantep'te yapılması Türkiye'nin prestiji ve satranç sporu çok önemlidir. Prestiji çok yüksek olan bu organizasyon bizim için çok önemli. Bir çok ülkeden sporcunun katılacağı şampiyonaya, savaş halindeki Irak ve Afganistan'dan bile sporcu katılacak. Çok uzun zamandır bu tür organizasyonlara katılmayan ABD bile 8 sporcu ile katılacak. Şampiyona internet üzerinden federasyonumuzun sitesinden 40 masadan canlı olarak yayınlanacak. 180 ülkeden satranç meraklıları izleyecek. 10 ülkeden basın mensupları bu organizasyonu takip edecek. Dünya şampiyonları hep bu gençler şampiyonasından çıkıyor" diye konuştu.


3 Ağustos tarihinde Şehitkamil Belediyesi Atatürk Kültür ve Spor Salonu'nda başlayacak turnuvanın, ödül töreni yine aynı yerde 15 Ağustos'ta yapılacak.

iha
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2008 Pazartesi 16:43:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?