4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Genç sinema severler dernek kurdu

Gaziantep'te sinemaya gönül veren, kısa filmler ve belgesellerle Gaziantep'in tanıtımına ve sanat yaşamına katkıda bulunmak isteyen bir grup genç bir araya gelerek (AKFED) Anadolu Kentleri Film Evi Derneği'ni kurdu.

Gaziantep'te bu alanda kurulmuş ilk dernek olduklarını belirten AKFED Başkanı Meral Özdemir; üyelerinin lise, üniversite öğrencileri ile değişik meslek gruplarından gençlerden oluştuğunu söyledi.

AKFED Başkanı Meral Özdemir, "Son yıllarda Gaziantep dizi ve filmlere ev sahipliği yapıyor. Bir çok dizi ve sinema filmine mekan olarak kullanılıyor. Bunun yanı sıra bu dizilerde ve filmlerde Gaziantepliler de yer alıyor. Ama bunun dışında Gaziantep'te sinemaya ilgi duyan insanları bir araya getirecek bir dernek ya da mekanın olmadığını gördük. Özellikle sinemaya ilgi duyan gençleri bir araya getirmek, Gaziantep'in tanıtımına çektiğimiz kısa filmler ve Gaziantep'e özgü değerlerin belgelendiği belgesel filmlerle katkıda bulunmak. Ayrıca Gaziantep'in kısıtlı olan sanat yaşamına renk katmak adına böyle bir dernek kurduk" dedi.

Kısa bir zaman önce kurulmalarına rağmen birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini sözlerine ekleyen Özdemir; "Gaziantep ve dernek adına Akbank Kısa Film Festivaline ‘Se-ver-miş’ isimli bir kısa filmle katıldık. Avrupa Birliği, Başbakanlık Ulusal Ajans Gençlik Programları kapsamında eylem 1.2 Gençlik Girişimleri çerçevesinde ‘gençlik sanatta eylemde’ adlı 7 ay sürecek olan tiyatro, sinema ve belgesel çekimlerinin yer aldığı gençlerle birlikte çalışacağımız bir proje hazırladık. Ayrıca her hafta sonu ücretsiz film gösterimleri yapacağız. Sinemayla ilgilenen tüm gençleri ve kendini genç hissedenleri derneğimize bekliyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2007 Pazartesi 14:06:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?