6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Genç siyasetçilere nasihatlar

Türkiye Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, bir belediye başkanında olmazsa olmaz 6 tane şartın bulunması gerektiğini, bunlardan bir tanesinin eksik olması durumunda o belediye başkanının başarısız olacağını söyledi.

Türkiye Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, AK Parti Gaziantep İl Teşkilatı tarafından Atatürk Kültür ve Spor Salonu'nda düzenlenen, Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı'nda yaptığı konuşmasında, katılımcılara yerel yönetimlerde başarılı olmanın yollarını anlattı. Durak, genç siyasetçi adaylarına, kendi deneyimlerini anlatarak, devlet memurluğu, özel sektör ve belediye başkanlığı dönemlerinden örnekler verdi. Deneyimin kolay elde edilmediğini belirten Aytaç Durak, insanın başına gelen olayların, daha sonraki olaylara müdahalede tecrübeyi arttırdığını söyledi. Yaşadıklarından örnekler veren Durak, uygulandığı takdirde mutlaka başarılı olunacağını söylediği 6 kuraldan, bir tanesinin olmadığı takdirde başarılı olunamayacağını ifade etti. Durak, belediye başkanlığında başarılı olmanın 6 şartını ise şöyle sıraladı:

"Bir belediye başkanında olmazsa olmaz 6 tane şart vardır. Bunlardan bir tanesi eksik olursa o belediye başkanı başarısız olur. Birincisi, bilgili olmak ve bilime açık olmak. Eğer bilgiye açık değilseniz başarılı olamazsınız. İkinci şart, deneyim. Eğer deneyimsizseniz yine aksarsınız. Yani hem devleti, hem piyasayı tanıyacaksınız. İmkan varsa dünyayı gezmiş görmüş olacaksınız. Piyasada başarılı olmuş olacaksınız. Bu deneyimler olmazsa yine başarısız olursunuz. Üçüncü şart, dürüst olmak. Dürüst değilseniz, halk sizin dürüst olduğunuza inanmıyorsa yine başarısız olursunuz. Dördüncü şart ise adaletli davranmak. Eğer adaletli davranmıyorsanız, adam kayırıp yandaşlarınızı kolluyorsanız başarılı olamazsınız. Bütün bu şartlar var ama yine yetmez. Beşinci şart, belediye başkanının cesur olması lazım. Eğer çekingenseniz, korkaksanız size siyasi baskı da gelir, kabadayı baskısı da gelir, müteahhit baskısı da gelir, sizi telefonla rahatsız ederler, ayağınıza kurşunda sıkarlar, sizi kaçırırlar. Siz, tavırlı ve cesur olacaksınız. Bütün bunların hepsi var ama yine yeterli değil 6. şart lazım. 6. şart lazım, kararlı olacaksınız. Bir hedefe doğru yöneldiğinizde, yarı yolda rahatsız olan birileri sizi etkilemeye çalışır. Dolayısıyla genç arkadaşlarımız, bu kuralların hepsini kendinde görecekler. Eğer bu kurallardan bir tanesi eksik ise başarılı olamazlar. Siyaset uzun vadelidir. Acele etmeye gerek yoktur".

Programa, Şehitkamil Belediye Başkan Vekili Bekir Öztekin, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Bozkır, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Cebbar Özkara, Ömer Nasuhi Güleç, Mehmet Demirbaş ve AK Parti İl Sekreteri Süphan Ceylan ile partililer katıldı.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2008 Cumartesi 12:55:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?