6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gençler doğa için eylemde

Doğa Koruma Derneği tarafından hazırlanan "Gençler Doğa İçin Eylemde" projesi kapsamında gençler atık kağıtların çöpe atılmasını engelleyerek ayrı toplanmasını sağlayacak ve daha fazla ağaç kesilmesini önleyerek doğayı korumaya yardımcı olacak.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca kabul edilen "Gençler Doğa İçin Eylemde" projesini anlatan Doğa Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Özuslu, proje kapsamında toplanan her 1 ton atık kağıdın geri kazanıldığında 17 adet ağacın kesilmesinin engelleneceğini ve aynı zamanda 4 bin 100 kilovat elektrik enerjisi ile 38,8 ton suyun israf edilmesinin önlenmiş olacağını belirtti.

Çevreye karşı duyarlı ve gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmak adına böyle bir proje başlattıklarını kaydeden Özuslu, şunları söyledi:

"Projemizin amacı, Gaziantep merkez, Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerindeki okullardan, konutlardan, işyerlerinden, kamu kurum ve kuruluşlarından kaynaklanan atık kağıtların kaynağında ayrı toplanması ve geri dönüşümünün yaygınlaştırılmasını sağlamaktır. Bu sayede doğal kaynaklarımızın korunmasına, enerji tasarrufuna, atık miktarının azalmasına ve ekonomiye katkıda bulunacağız. Ayrıca gençlerde ve kamuoyunda atık kağıtların ayrı toplanması gerektiği bilincini oluşturmuş olacağız."
Proje kapsamında gençlere çevre, doğa koruma ve geri kazanım konularında seminer, konferans ve eğitimler verileceğini ifade eden Özuslu, "Atık kağıtların geri kazanımı konusunda broşür ve afişler bastırarak, web sitesi hazırlayarak konuyla ilgili daha çok kişiyi bilinçlendireceğiz. Bunun yanı sıra orman içi temizlik ve ağaç dikme etkinlikleri düzenleyeceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Şubat 2008 Cuma 17:33:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?