6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GESOB'dan ziyaret

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ömer Küsbeoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Suriye'nin Gaziantep Başkonsolosu Haitham Saad’ı ziyaret etti.

Ziyarette iki ülke arasındaki sanayi, ticaret, mesleki ve kültürel konuların geliştirilmesi ile ilgili bilgiler sunan GESOB Başkanı Küsbeoğlu, “Suriye ile kardeş şehir olan Gaziantep esnaf ve sanatkarlarının kültürel ve mesleki gelişmesinde ilk adımı 2007 yılının Mayıs ayında attık. İlişkilerimizi ileri günlerde daha da perçinleştirmek için çalışmalarımız devam edecektir. Ziyaretimizin amacı Halep ve Gaziantep’te bulunan esnaf ve sanatkarlarımızın ticari, sanayi, mesleki ve kültürel konuların geliştirilmesi ile ilgili iki kardeş şehrin ilişkilerinin artırılmasına vesile olmaktır” dedi.
Suriye'nin Gaziantep Başkonsolosu Haitham Saad da, Küsbeoğlu ve GESOB yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirterek, "Ziyaretiniz beni ziyadesiyle memnun etmiştir. İki ülke arasında ticari, sanayi, mesleki ve kültürel ilişkilerimizin geliştirilmesinde konsolosluk olarak her zaman yanınızdayız. Bizlere düşen her göreve hazırız. Türkiye ve Suriye’nin geçmişten gelen iyi bir dostluğu vardır. Bu dostluğu her zaman koruyacağız. Kültür konusunda iki ülkenin kültürü aynıdır. Bizler bu konuları daha da perçinleştirmek için çalışmalarımızı devam ettireceğiz" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 12:37:04
Güncelleme :29 Aralık 2008 Pazartesi 12:45:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?