6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GGC'den olay gazeteciye destek

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı Abdullah Sabri Kocaman, ABD Başkanı George Bush'a Bağdat'taki basın toplantısı sırasında ayakkabılarını fırlatan gazeteci Munzatar el Zeydi'ye destek verdi. 

Kocaman, yaptığı açıklamada, "Bu günkü Irak'ın konumuna baktığımızda, Türkiye'nin Kurtuluş Savaşı'nda vermiş olduğu mücadelenin adeta içerisinde bulunuyor. Irak, topraklarıyla birlikte ABD'nin ve emperyalist güçlerin çizmesi altında bir ülke. Irak resmen işgal edilmiş bir ülke. Bağımsızlığı ve özgürlüğü elinden alınmış, her gün yüzlerce insanın katledildiği, binlerce insanın göçe zorlandığı bir ülke haline gelmiştir. Petrolü ve gelirleri kontrol dışındadır. Bir devlet olmaktan çıkmıştır. Irak bölünüp parçalanıp, yutulmak istenen, Ortadoğu'nun gözbebeği bir ülke. Böyle düşündüğümüz zaman her bir Iraklı bir kahraman olmak zorundadır. Her Iraklı ülkesinin menfaatlerini savunmak zorundadır" diye konuştu. 

Gözaltına alınan Iraklı gazeteci Munzatar el Zeydi'nin kahraman ilan edilmesi gerektiğini belirten Kocaman, "Gazeteci meslektaşımız Munzatar el Zeydi'nin yapmış olduğu bu asil davranışı ayakta alkışlamak gerekir. Tebrik etmek gerekir. Her türlü demokratik desteği ve imkanı vermek gerekir. Gerçek budur. Ülkesi işgal edilen bir gazetecinin bundan daha güzel, daha açık bir demokratik tepki göstermesi mümkün değil. Ben kendisini tebrik ediyorum. Gerçekten duygulandım. Kendisini Irak'ın Hasan Tahsin'i gibi gördüm. Herkesin de böyle gördüğü kanaatindeyim. 

Komşumuzda olup bitenlere duyarsız olmamız mümkün değil. Bunların bizlere örnek olması lazım. Bazıları ayıplıyor, kınıyor ama bir gazetecinin gösterebileceği bundan daha asil bir davranış olamaz. Çünkü işgal altında bir ülke Irak. 

Biz bunu Türkiye'de yapmayı arzu etsek de yapamayız. Bizim böyle bir davranış sergilememiz mümkün değil. Çünkü ülkemiz hür ve bağımsız bir ülke. Ama Irak'taki yapılan bu davranış, o ülkenin menfaatleri için yapılmış demokratik bir protestodur. Munzatar el Zeydi'yi gözaltına alan ABD askerleridir. ABD'nin çizmeleri gözaltına almıştır. Ayakkabıyı fırlatmakla bir protesto gerçekleştirmiştir. Munzatar el Zeydi serbest bırakılmalıdır, kahraman ilan edilmelidir ve dünyada yılın gazetecisi seçilmelidir" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 17:16:05
Güncelleme :16 Aralık 2008 Salı 18:28:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?