6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GKV tam not aldı

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından ilköğretim okulları arasında düzenlenen turizm köşesi yarışmasına katılan Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel İlköğretim Okulu, değerlendirme komisyonundan tam not aldı.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen okullar arası turizm köşesi yarışmasına katılan GKV Özel İlköğretim Okulu, turizm köşesini ziyaret eden Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman ve Kültür Turizm İl Müdürü Salih Efiloğlu'dan on puan aldı. Değerlendirme komitesi üyeleri Kültür Turizm Şube Müdürü Mehmet Çankaya, Mehmet Küçük ve Ömer Şahmaran da GKV'li öğrencileri kutladı.

Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, geçmişi geleceğe taşımanın yolunun öğrencilere kültür ve sanatı aşılamaktan geçtiğini belirterek, "GKV Özel İlköğretim Okulu'nu yürekten kutluyorum. Öğrencilere Gaziantep tarihini ve kültürünü en iyi şekilde aşılamak yanında Türk milli kültürünün bütün öğelerini de öğretmeyi başarmışlar. Millet olarak geçmişimize ve kültürel değerlerimize sahip çıkmak, öğrencilerimize bu kültürel değerleri aşılamak zorundayız. Bunu başardığımız zaman geçmiş dönem ve günümüz kültürlerini çok rahatlıkla geleceğe taşımış oluruz" dedi.
İl Kültür Turizm Müdürü Salih Efiloğlu ise konuşmasında Gaziantep'te turizmi geliştirmeyi ve dünya turizm pastasından önemli pay almayı hedeflediklerini ifade ederek, "GKV Özel Okulları’nı kutluyorum. Gaziantep kültürünü tek bir çatı altında öylesine güzel oluşturmuşlar ki, çok duygulandım. Amacımız bu etkinliklerle özellikle turizm bilinicinin ilköğretim okulları tarafından kavranmasını sağlamak ve yok olmaya yüz tutmuş kültürel mirasımızın yeniden canlanmasını sağlamak" diye konuştu.
GKV Özel Okulları Genel Müdürü Necmiye Karataş da GKV'nin eğitim öğretim alanında olduğu gibi sosyal ve kültürel alanlarda da Türkiye'nin önder eğitim kurumlarından birisi olduğunu kaydetti. "Geçmişe sahip çıkmak, geleceğe sahip çıkmaktır" diyen Karataş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öğrencilerimizin eğitim öğretim alanında olduğu gibi Türk Milli kültürünü de en iyi şekilde kavramalarını sağlamaya çalışıyoruz. Bugün hazırlanan bu etkinlik büyük emekler ve çabalar sonucu oluşturulmuştur. Öğrencilerimize kültürel değerlerimiz yanında Antep ağzının da unutulmaması için önemli çalışmalar yaptırılmıştır."

Öğrenciler tarafından hazırlanan ve eski Antep kültürünü yansıtan köşeler büyük bir ilgiyle izlenirken öğrencilerin Antep ağzı skeçleri izleyenleri duygulandırdı.

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2008 Perşembe 18:13:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?