6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GKV'de öğretmenler günü coşkusu

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğretmenleri GKV tarafından onurlarına verilen yemekte buluştu.

Öğretmenler Günü etkinlikleri çerçevesinde Gaziantep Kolej Vakfı, öğretmenlerinin onuruna verdiği yemekte eğitim camiasını bir araya getirdi. GKV’li öğretmenlerin onuruna düzenlenen geceye Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş ve eşi Sema Karakuş, 7 Aralık Üniversitesi Fen Edebiyat Fak. Dekanı Prof. Dr. Şükrü Karataş, GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy, Şahinbey Lions Kulübü Başkanı Nazan Tuğsuz, Türk Anneler Dernek Başkanı Süheyla Tahaoğlu, GKV yönetim kurulu üyeleri, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Necmiye Karataş ve çok sayıda davetli katıldı.

Eğitiminin bir gönül işi olduğunu ve büyük sorumluluklar istediğini ifade eden Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, “Yüzyılımızın en önemli sermayesi artık bilgidir. Bilgi üreten ve satan toplumların egemenliğinin söz konusu olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Yani bilgi eşittir teknoloji, teknoloji eşittir çağdaşlık. Sizler bu kriterleri göz önünde tutarak yeni yetişmekte olan nesillerin bilgi altyapılarını sağlam vermek zorundasınız. Öncelikle yüzyılın gerektirdiği bütün birikimlerle kendinizi donatmak, ve eğitmekle görevlendirildiğiniz çocuklarımıza bu birikimleri aktarmak zorundasınız. Bütün bunları yaparken çocuklarımıza yerel kültürlerini olduğu gibi milli kültürlerini de vermek ve onların kültürler arası etkileşimde kendi kültür kimlikleriyle bağdaşır yaşamalarını temin etmek zorundasınız. Dünyanın ve ülkemizin, dolayısıyla eğitim camiasının içerisinde bulunduğu ekonomik zorluklar hepimizce bilinmektedir. Eğer üretken bir toplum yetiştirmeyi başarırsak, sizden sonraki meslektaşlarınızın daha rahat ortamlarda görev yapmasını, güçlü ve büyük Türkiye’nin kurulmuş olmasını sağlamış olacağız. Değişen ve gelişen dünyamızda kendinizi mutlaka sürekli yenileyiniz. Kendisini her alanda yenilemeyen insanın hangi meslekten olursa olsun çağın gerisinde kalacağını asla unutmayınız. Bizlere miras bırakılan bu cennet ülkeye ve bizlerin çağdaş eğitim sistemiyle yetişmemizi dağlayarak bugünkü aydın toplum olmamızı sağlamış olan Ulu Önderimiz Atatürk’ümüze bu vatanı kurtarma pahasına canlarını vermiş olan şehitlerimize, atalarımıza bu eseri korumak ve yüceltmek pahasına hepimiz borçluyuz. Hepimiz bu ülkede kendimize düşün borcu dürüst ve özverili çalışarak ödemek zorundayız” dedi.

Günün anlam ve önemine yönelik konuşmaların tamamlanmasının ardından GKV Özel Okulları öğretmenleri gecenin ilerleyen saatlerine kadar gönüllerince eğlendiler.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 15:00:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?