6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GKV'de okul meclisi seçimleri

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Seçimi Projesi kapsamında sandığa giden GKV Özel Fen Lisesi ve GKV Özel Anadolu Lisesi öğrencileri meclis başkanlarını seçerek örnek bir demokrasi sergilediler.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Seçimi Projesi kapsamında her yıl öğrenci meclisi seçimlerini yenileyen GKV Özel Okullarında bir aya yakındır süren seçim rüzgarı sonuçlandı. GKV Özel Anadolu Lisesi Meclis Başkanlığına seçimlerin favori adayı olarak gösterilen Selin Yıldırımdemir kazandı. Yapılan seçimde toplam 378 öğrenci oy kullanırken sayım sonucu oyların 15’i geçersiz sayıldı.

Geçerli sayılan oylar içerisinden 88 oy alarak GKV Özel Anadolu Lisesi Öğrenci Meclis Başkanlığına seçilen Selin Yıldırımdemir, “Okulumuzda demokratik ortamda gerçekleştirilen seçim sonucunda arkadaşlarım beni meclis başkanlığına layık görmüştür. Güzel bir seçim kampanyası yürüttüm. Başkanlığım süresince demokrasinin güzelliklerini arkadaşlarımla paylaşarak okulumuzun gelişmesi ve kalkınması için çalışacağım. Çok önemli projelerimiz var bu projelerimizi okul meclisine getirerek meclis üyesi arkadaşlarımızla tartışıp uygulamaya koyacağız. Her şey nitelikli ve çağdaş eğitim için” dedi.

GKV Özel Fen Lisesinde yapılan seçimler sonucunda da kullanılan 155 oyun 39’unu alarak meclis başkanı seçilen Erdem Balta’da sonuçtan memnun olduğunu ifade ederek, “Gençekten tam bir demokrasi sınavı geçirdik. Diğer aday adayı arkadaşlarımızla güzel bir seçim yarışı geçirdik. Sonuçta bu yarışın kazananı bir kişi, ancak diğer arkadaşlarımızda en az benim kadar bu koltuğa layıktır. Hepsine teşekkür ediyorum. GKV Özel Fen Lisesi öğrenci meclisiyle uyum içerisinde çalışarak okulumuzda örnek kazanımlara imza atacağız. Diğer taraftan meclisimiz tarafından kabul edilecek kardeş köy okullarına da çeşitli eğitim yardımlarında bulunmayı düşünüyoruz” dedi.

Demokrasi sınavını başarıyla geçen GKV Özel Fen Lisesi Meclis Başkanı Erdem Balta ve GKV Özel Anadolu Lisesi Meclis Başkanı Selin Yıldırımdemir tebrikleri kabul ettikten sonra GKV Özel Liseleri Müdürü Fevzi Beşe ile görüşerek sonuçları okul müdürüne tebliğ ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 19:28:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?